Wpis z mikrobloga

Hej, chcę sobie trochę podrasować kompa który już swoje lata ma. Obecnie głównie gram w #warzone, ktoś jest w stanie mi powiedzieć co najlepiej wymienić jako pierwsze? Czy jest sens w ogóle upgradować taki złom? Dokładka/wymiana RAM to oczywiście podstawa, ale co z prockiem/gpu?

Setup:
i5-6400 CPU @ 2.7GHz
GeForce GTX 1060 3GB
8GB RAM :(
Dysk HDD :(

#pomocy #kiciochpyta #sprzetkomputerowy #pcmasterrace
  • 7
@KD30: Dołożyć ramu to chyba podstawa moim zdaniem. Gram w warzone i zawsze mam zużycie na poziomie 10.5-11 gb ramu. Znajomi z 8 gb ramu mają same problemy, a to z płynnością rozgrywki, wyrzucaniem gry podczas meczu.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@KD30: jeśli grasz głównie w warzone to na pewno RAM, możesz dokupić takią samą używana kość i będzie po taniemu, pamięći się praktycznie nie psują. I potem na twoim miejscu i przy takim budżecie bym poszedł w SSD, nawet te 256gb. Okej, w grach może FPS nie przybędzie, ale nie wyobrażam sobie już systemu na zwykłym HDD. Karty przy tym budżecie raczej nie ma sensu zmieniać, bo nic dużo lepszego nie
@KD30: Mam taka sama kartę graficzna i ram jeszcze pod ddr3 ( ͡° ͜ʖ ͡°) przedeeszystkim kup ssd 500gb na system, programy i ze 3 gry. Przeinstaluj windowsa na ssd. Dokup druga taka sama kość używaną, mi ponad 10GB ramu łyka razem z systemem. Sprawdź w necie czy da się cokolwiek podkręcić twoje pamięci i procesor. Na końcu grafika, tez do podkręcenia. I na końcu, same ustawienia