Wpis z mikrobloga

Mirki mam problem z internetem mobilnym w domu. Otóż od dwóch tygodni pracuję zdalnie z domu, z serwerem firmowym łączę się przez VPN i okazało się, że mój router ciągle resetuje połączenie (w ciągu dnia regularnie co 3-5 minut, wieczorami jest stabilnie i nie rozłącza). Nie dzieje się to kiedy łączę się z hotspotem z telefonu. Wg obsługi technicznej Play po ich stronie wszystko jest dobrze, mogę oddać sprzęt na reklamację i być przez 2 tygodnie bez internetu w domu.
Potrzebuję programu, który by robił jakiś log z działania routera, żeby mieć wgląd w to jak często się rozłącza. Są takie?
Router Huawei B2338-168 IDU

#internet #programowanie #play #huawei
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@play_polska dzięki za odzew, ale dzwoniłam do Obsługi technicznej wielokrotnie, za każdym razem technicy mówili, że sprawdzają, coś tam zresetują, mam wyłączyć router na 15 minut, jeden włączył roaming na T-Mobile, w końcu wymieniliśmy kartę SIM (która zresztą nie została aktywowana w salonie, dopiero pomoc techniczna to ogarnęła), nic nie pomogło. Co ciekawe rozłącza kończy się ok godziny 20. W końcu jedna konsultantka przyjęła zgłoszenie awarii, a następnego dnia dostałam telefon,
  • Odpowiedz