@zzyciemsiepojednaj: Jak masz lepsza, pewną fuchę to zmieniaj jak nie to trzeba zacisnąć zęby z uwagi na sytuację. Zmiana na 3/4 etatu, ale godzin też jest mniej czy może to Janusz, który zmienia tylko umowę a resztę pozostawia ?
@zzyciemsiepojednaj: jaka umowa i jak długo pracujesz? Jeżeli robisz więcej niż 3 lata na UoP w firmie to przysługuje Ci 3 miesięczny okres wypowiedzenia. Weźmiesz wtedy 3 pełne pensje zanim opuścisz zakład. Pytanie tylko co dalej?
@zzyciemsiepojednaj: jeśli do tej pory robota była ok, pracodawca informuje że to w związku z REALNYM spadkiem zamówień/pracy i po unormowaniu sytuacji wracacie do dawnej formuły oraz faktycznie pracujecie krócej to ja bym się zgodził. W tym czasie nikt Ci przecież nie broni szukać innej roboty
Zależy mi na pracy, bardzo lubię to co robię. Największym atutem mojego miejsca pracy jest atmosfera, serio, aż chce się rzetelnie pracować...
Najbardziej dotyka mnie brak pełnego wymiaru, nadgodzin, sobót itd a co za tym idzie mniejsza pensja. No i kto wie, jak odległe jest wprowadzenie postoju.
Co robić? (ꖘ‸ꖘ)
#pracbaza
jaka umowa i jak długo pracujesz?
Jeżeli robisz więcej niż 3 lata na UoP w firmie to przysługuje Ci 3 miesięczny okres wypowiedzenia. Weźmiesz wtedy 3 pełne pensje zanim opuścisz zakład. Pytanie tylko co dalej?
Największym atutem mojego miejsca pracy jest atmosfera, serio, aż chce się rzetelnie pracować...
Najbardziej dotyka mnie brak pełnego wymiaru, nadgodzin, sobót itd a co za tym idzie mniejsza pensja.
No i kto wie, jak odległe jest wprowadzenie postoju.
Rzeczywiście
Pracuję i obserwuje.
Dzięki wielkie:)