Pytanie do pamiętających starsze sprzęty z wkręcanymi miskami suportu. Mam powracający problem z odkręcającą się miską. Gwint włoski więc z obu stron prawy, ale co ciekawe odkręca się od strony napędu. Trochę nielogiczne. Gwint na misce i w mufie wygląda dobrze, wyregulowane chyba też ok. Póki co złożyłem raz jeszcze z odrobiną średniej mocy kleju do gwintów, poprawi się pogoda to przetestuję. Co jeśli problem powróci? Suporty gdzie całość jest jednym, uszczelnionym wkładem są pod tym względem lepsze? #szosa #rower
@nie_mientki: w swoim rowerze też mam suport ITA i miski wkręciłem z pomocą taśmy teflonowej używanej w hydraulice, patent działa już od około 800km i nie miałem problemów z wykręcającą się miską blokującą korbę. Myślę że klej do gwintów załatwił już sprawę i problem nie powróci
@Haversin: Dzięki. To oznacza, że w przypadku powrotu problemu wkład jednoczęściowy załatwi sprawę i jedyne co stracę (poza kilkoma dychami na wkład i klucz) to klimat urok i "epokowosc" osprzętu. Jakoś to przeżyję.
#szosa #rower