Wpis z mikrobloga

Ten przypadek dziewczyny oscamowej double spendem, pokazuje jak nieintuicyjna jest koncepcja kryptowalut i dlaczego krypto nawet nie zaczęło adopcji, zanim jeszcze regulatorzy dobili je podatkami.
Zwykły człowiek jest przyzwyczajony, że jak koncie widzi wpływ to środki są w jego posiadaniu. Pomijam aspekt banku, bo ludzie w większość ufają bankom.
W krypto widzisz transakcje i co z tego. Musisz czekać ile 3, 6 a może 100 jak piszą w oficjalnych dokumentach BTC, bo dopiero po 100 nie ryzyka forka łańcucha.

Satoshi poniósł klęskę, takie true. Ta koncepcja jest nie do wdrożenia.

Gdyby Bitcoin osiągnał globalną adopcję to liczba #!$%@? w pierwszym tygodniu wielokrotnie przewyższyłaby liczbę zarażonych corona wirusem.

#kryptowaluty
#bitcoin
  • 12
@OPcodeRTI: Skąd wiesz, że dla transakcji bankowych nie ma jakiejś złożonej weryfikacji, której po prostu normik nie widzi?
To z twojej strony albo celowa troll-krytyka protokołu z perspektywy normika, albo rzeczywiste ograniczenie i krótkowzroczność.
@OPcodeRTI: zdarzylo mi sie trzy razy. Raz nieslusznie i odblokowali po 72 godzinach ( art 186 ust 1 prawo bankowe ), a raz mi zablokowali na pol roku, pomimo tego ze prokurator stwierdzil ze blokada bezpodstawna i maja zwolnic. Za trzecim razem ktos mi zaplacil za usluge pieniedzmi ukradzionymi z czyjegos konta i musialem oddac temu co sie dal okrasc xD

Genralnie jest tak, ze bank ma prawo zablokowac srodki do
@OPcodeRTI: a, no i raz debile mi zablokowaly konto jak kupowalem mieszkanie. Dzien wczesniej powiadomilem bank o jutrzejszej transakcji, a jak wykonywalem przelew u notariusza to zablokowali w #!$%@? i elo. Musialem isc do oddzialu i skladac pisemne wyjasnienia dlaczego taka a nie inna operacja jest wykonywana na moim koncie xD

Do tego jeszcze jak mi zrobili ta duza blokade, to byl moment kiedy chcialem sie rozliczyc z zyskow z krypto
@OPcodeRTI: pewnie dlatego tylko ten jeden bank #!$%@? takie jaja, a drugi i trzeci dziala normalnie. Wszak tylko jeden bank ma dostep do listy slupow, o ile cos takiego w ogole istnieje. A najlepsze jest to, ze bank jest na mnie obrazony, wiec moja zona ktora ma tam konto, nie moze mi zrobic przelewu na moje konto w innym banku, a jak dzwoni do banku to mowia ze nie wykonaja tego
@OPcodeRTI: BTC to nie Bitcoin, kretyni z Core wprowadzili replace by fee i potem ludzie się dziwią że niepotwierdzone transakcje nie są bezpieczne. Trzeba być debilem abo niezłym ignorantem, żeby tego nie rozumieć.