Wpis z mikrobloga

Chciałem kolejny raz spytać czy ktoś coś konkretnie wie w sprawie tych obostrzeń ale przeglądając tag widzę że nadal piwniczaki próbują robić za gestapo bo się cieszą że inni będą musieli wegetować jak oni a poza tym nasz rząd nie raczył poinformować właściwie co i jak i mamy sobie interpretować wypowiedź premiera jak chcemy mimo że ta forma przekazu raczej nie ma żadnej mocy prawnej? Czekają do późnej nocy żeby coś "wybitnego" przegłosować czy o co tu chodzi?

#koronawirus #kwarantanna #morawieczczyzna
#pis
  • 7
@Andi128: gdzies tam slyszalam dosc ciekawa i przyzwoicie brzmiaca wypowiedz (chyba ministra zdrowia). Generalnie kierujemy sie rozsadkiem i dobrem wspolnym takze w duzym skrocie: jazda do sklepu, do pracy i do apteki, na spacer z psem i w odwiedziny do chorej cioci albo zeby zawiezc jedzenie znajomym na kwarantannie to spoko. Madki z dzieckami na placach zabaw, pikniczki, grille i ogniska - nie spoko.
@Andi128: wrocilam teraz z Kanarow, tam to wyglada tak ze jest cisza na ulicach, zamkniete plaze i place zabaw, ludzie siedza grzecznie w domu i ochroniarze wpuszczaja do sklepow tylko kilka osob na raz. Policja patroluje ulice i jak widzi ze sobie spacerujesz bez powodu to podchodza i pytaja. Jakby tak to wygladalo w Polsce to byloby dobrze ;)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Andi128: no właśnie brat ma remont, ja wziąłem urlop żeby mu pomóc, brat mieszka w innym mieście i co mogę jechać mu pomóc? ni chyba karają te babcie co sobie łażą po ulicach bez powodu
@LegoCiemnyLas: chyba, wydaje mi się... Zajebiście, występuje sobie premier w tv i zamiast wydać konkretne rozporządzenia zgodne z drogą legislacyjna, czyli wpisane w odpowiednie dzienniki itd to #!$%@?, wyszedł, powiedział i tyle. Na Gov.pl jakaś instrukcja która również nic nie wyjaśnia...