Wpis z mikrobloga

@Volki: Ale w jaki sposób to przejedli? Porównaj zarobki, premie i liczbę urzędników za PO i PIS, porównaj inwestycje i pokaż mi jakikolwiek program socjalny PO, który kosztował rząd tyle co 500+ obecnie.
  • Odpowiedz
@Volki: ale z czym ty teraz dyskutujesz. Bo ja mówię że światowy kryzys jest c------m momentem na takie zmiany jak ty zaproponowałeś a ty mi rzucasz argumenty że Tusk jest zły xD no to o czym mamy rozmawiać człowieku
  • Odpowiedz
  • 0
@Mikka A czy ja piszę, że rozdali tyle samo co PiS? xD Ja piszę, że również tak robili, a nie, że również tyle samo przejedli xD
  • Odpowiedz
Tak samo zrobiło PO, gdy byliśmy zieloną wyspą. To był najlepszy czas, żeby reformować NFZ, ZUS czy sądownictwo, ale się wolało przejeść i brzuchem do góry lecieć.

@Volki: Akurat PO zrobiło sporo reform. Np. Zwiększyli wiek emerytalny, obcięli trochę przywileje emerytalne, zmniejszyli L4 do 80% dla mundurowych. Wszystkie te dobre reformy PiS zlikwidował.
  • Odpowiedz
To był najlepszy czas, żeby reformowa

@Volki: Wprowadzili wiek emerytalny podwyższony, za co ciągle ten rząd jest j----y bo jak to tak pracować tyle przecież polska stronk, emerytura 1200zł
  • Odpowiedz
  • 0
@CreativePL Ja jestem przeciwny podwyższeniu, bo to spychologia i przerzucanie swojej odpowiedzialności za niegospodarność na obywateli.

Ale jeśli już komuś podwyższać, to tylko pracownikom, którzy zaczynają wchodzić na rynek pracy.
  • Odpowiedz
Tak samo zrobiło PO, gdy byliśmy zieloną wyspą. To był najlepszy czas, żeby reformować NFZ, ZUS czy sądownictwo, ale się wolało przejeść i brzuchem do góry lecieć.

@Volki: Tak gwoli przypomnienia - zielona wyspa oznaczała uratowanie niewielkiego wzrostu gospodarczego w czasie, kiedy reszta Europy pogrążała się w recesji. Trudno to nazwać wymarzonym momentem na drastyczne reformy, a mimo to zdecydowali się choćby na zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn, co
  • Odpowiedz