Aktywne Wpisy
kalaj +362
Miały być tylko polską nieudaną przeróbką t72, miały być bezużyteczne, przestarzałe i przydatne tylko na parady. Miały wszystkie pójść na straty, broniąc Ukrainy przed potężną pancerną ruską pięścią.
Tymczasem w trzecim roku specjalnej trzydniowej operacji ich kolumna na czele ukraińskich wojsk podbija ruską ziemię splamioną krwią wielu narodów, podbijanych, mordowacnych i grabionych w imię chwały Moskwy.
Piękna wojskowa jesień życia spotkała nasze "Twarde" (。◕‿‿◕。)
#
Tymczasem w trzecim roku specjalnej trzydniowej operacji ich kolumna na czele ukraińskich wojsk podbija ruską ziemię splamioną krwią wielu narodów, podbijanych, mordowacnych i grabionych w imię chwały Moskwy.
Piękna wojskowa jesień życia spotkała nasze "Twarde" (。◕‿‿◕。)
#
vanschout +14
Kosiniak-Kamysz kupił 96 śmigłowców za 10 mld zł... Idiotyzm jak #!$%@?. To drogie zabawki i bardzo łatwo je zestrzelić. Lepiej zainwestować np. w 100 sztuk samolotów F35a albo w schrony, drony, wyrzutnie rakiet, wieże obserwacyjne a nawet terenówki których też brakuje... Za każdym razem kiedy widzę wojskowy pojazd to zwykle to 20-letni gruz. A teraz będzie tak, że kupi te śmigłowce i fajrant, bo kasy na nic innego nie będzie.
#polityka
#polityka
Jednak zbyt ambitne plany jego budowy spowodowały, że sławę zdobył nie w walce ale tym, iż zatonął zaraz po wyjściu z portu 120 metrów od brzegu. W połowie XX wieku, został wydobyty i dzisiaj znajduje się w przepięknym muzeum w Sztokholmie.
Link do znaleziska - Galeon Vasa – Spektakularne zatonięcie dumy szwedzkiej floty
Poniżej wołam osoby, które wyraziły chęć otrzymywania powiadomień o nowych wpisach.Jeśli ktoś chciałby dopisać się do listy, proszę o zostawienie plusa przy przeznaczonym do tego komentarzu pod niniejszym wpisem.Zachęcam również do obserwacji pierwszego tagu, którym opatrzone zostało linkowane znalezisko (tag autorski - historykon)
Zapraszam wszystkich do odwiedzenia i subskrybowania mojego kanału historycznego na YT ➡️ Andrzej Włusek - Historia poza horyzont
Jeśli podobają Ci się moje filmy i uważasz, że powinienem rozwijać dalej kanał to zostań moim patronem na patronite ➡️ który znajdziesz TUTAJ
Dodatkowe Tagi: #qualitycontent #ciekawostkihistoryczne #zwyczaje #swiat #liganauki #zainteresowania #swiatnauki #pokazmorde #youtube #marynarkawojenna #wojna #katastrofa #szwecja #polska #statki #okrety
-Mam dobrą i złą wiadomość
-Zacznij od złej
-Nie działa
-A dobra?
-Zbudowaliśmy go
#kapitanbomba