Aktywne Wpisy
Biały i czarny kolor skóry dają po prostu ładny kontrast i fajny efekt estetyczny, niekoniecznie jest to promowanie jakiś mieszanych związków przez duże złamane nosy jeśli chodzi o zdjecia/reklamy
#niepopularnaopinia
#niepopularnaopinia
tomwoj343 +4
Zepsuła mi się led lampka z czujką światło/ruch przed garaż, tzn zaświeci się na chwilę i tyle go widzieli :/
Dokładniej to na ułamek sekundy się załączy a później z 3 sekundy tak na 5% mocy i koniec.
Czy umarła już, czy da się coś z niej zrobic, jesli to "czujka" to moze by ją jakos pominąć?
Czasu mam ostatnio troszkę to bym naprawił/poprawił.
Załączam zdjęcie środka, wtyczkę sobie dorobiłem to mogę szybko testować czy śmiga.
Piszesz aby polaczyc czerwony z niebieskim tam co idzie od silikonu i pominac czujkę tak?
Wchodzi też niebieski (neutralny) i jest przytlutowany (chyba) do plytki, ten też zostawiasz.
Wchodzi również brązowy/czarny/szary (nie widzę) to jest faza. Ten przewód lutujesz w miejsce czerwonego który jest przylutowany do płytki.
Powinno działać.
Po kształcie tego Czernego dynska strzelam że to kondensator który mógł paść ze starości i temperatury. Warto go odpakowac i zobaczyć czy nie jest wybrzuszony. Jeśli tak,
No i ostrożnie, to 230V więc nie ma żartów.
Odłącz, sprawdź 3 razy czy nie ma prądu.
W razie wątpliwości pisz.
@Ardeni: to tak w ciemno i na podstawie objawów strzelam, że wyżej opisana operacja nic ci nie da, na moje oko tutaj padła nie czujka, a sama lampa, a konkretniej któryś z LEDów.