Wpis z mikrobloga

Kurcze...od dawna mamy w lodówce zawsze trochę zamrożonych drożdzy... Ze dwa-trzy tygodnie temu kupilam na wszelki wypadek 2 kostki jescze, więc teraz mam prawie 300g. Na #bojowkapiekarska czytam, że obecnie nigdzie nie ma drożdzy już i się okazuje, że zaraz mieszkanie za to kupię xD a miesiąc temu wrzuciłam do piwnicy kupione na promocji trzy duże paczki papieru toaletowego, żeby mieć spokój na dłużej, bo mi się chodzić nie chce zwykle na zakupy. Za to będzie na drugie mieszkanie chyba... :p
Ciekawe, czego zabraknie w sklepach niedługo.
#heheszki #koronawirus
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@agaja o jaaa nawet nie wiedziałam że drożdże teraz w cenie:) też mam zamrożone. Człowiek nawet nie wie że jest bogaty (ʘʘ) co do papieru to też zazwyczaj kupuję więcej żeby mieć święty spokój xD
  • Odpowiedz
@Caracas: No ale zanim dojdą itd, to w brzuchu pusto będzie i chlebka zero :p

@MMARS: mam litr tylko. Ale oleju eteryczne i glicerynę też, będę sprzedawać handmade żel na wirusy xD

@illa_a: No ja się właśnie mocno zdziwiłam :D
  • Odpowiedz
@restecp: ja też nie :p ostatni raz byłam w sklepie tydzień temu i wtedy jescze chyba nie było problemu.
A wczoraj i dzis w kilku miejscach widzialan wpisy, jakim to drozdze są deficytowym towarem. Być może jutro mąż lub ja się wybierzemy do sklepu uzupełnić najpotrzebniejsze rzeczy, to sprawdzimy jak sytuacja wygląda :D
  • Odpowiedz