Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirkówny gra ktoś jeszcze w Simsy 3?

Chciałam sobie przypomnieć tą kultową gierkę i wpadłam w szał CC żeby gra nie wyglądała jak ziemniak xD

Chciałam zapytać jakiegoś specjalistę o mergowanie plików, programy typu CC Magic, S3PE I extractor. I czego nie można łączyć? Czego używacie?

Wiem już, że blaty kuchenne muszą być w w sims3packach bo się psują, oraz, że światy trzeba instalować launcherem.

A jak z farbami terenu, wzorami itp.? I czy ktoś się bawił może w "create the world"?

#simsy #thesims #sims3 #gry #pytanie
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@konsumatumest: @dobrzecisiewydaje: a gracie w Simsy, używacie modów? Do Sims 3 jest sporo modów które bardzo usprawniają grę, wyłapują błędy, zmniejszają lag i dzięki nim w ogóle da się grać płynnie bez loadingu 30 min, crashów i popsutuch saveów.

Są też mody które ułatwiają rozgrywkę, na przykład nie trzeba już wpisywać kodów tylko w grze się ma menu i można wszystko zmieniać, edytować simy, związki, pracę, kasę, włączać move
  • Odpowiedz
  • 0
@dobrzecisiewydaje: no to nie wiem xD u mnie z "dowlands" działają tylko sims3packi, a package trzeba do "mods". Tylko domyślnie takiego folderu nie ma, trzeba sobie zrobić.
No nic, dzięki za odpowiedź, będę ekspertować.
  • Odpowiedz
@seekerx1: ostatnio nie grałam za bardzo i trochę już nie pamiętam, na pewno miałam kilkanaście GB. Ale gra mi działała ok raczej dlatego, że ją poprawiłam. Jest trochę sztuczek które możesz zrobić żeby działała dużo płynniej i prawie znika lag: dodać rozpoznawanie karty graficznej, zwiększyć używany ram, zainstalować mody które usuwają błędy. Są też poprawione światy które możesz podmienić z oryginalnymi żeby simy miały lepsze routowanie. To pomaga dużo bardziej
  • Odpowiedz
@nika_blue: Właśnie kombinuje już od dłuższego czasu żeby ta gra działa tak jakbym tego chciała, ja posiadam tylko pare GB CC a gra włącza się ponad godzinę a laguje tak że o Panie Boże. Oczywiście jest sporo winny laptopa na którym gram. Większość rzeczy z tych poradników mam zrobione a gra nadal muli... Jutro spróbuje odblokować folder FeaturedItems, i zobaczyć czy może to sprawi że gra faktycznie włączy się szybciej!
  • Odpowiedz
  • 1
@seekerx1: no niestety te simy są źle zaprogramowane i nawet na dobrym kompie potrafią mulić. Ja akurat mam je na dosyć mocnym pc i dobrze działają, ale też nie wiem co by było jak bym grała na jednym zapisie kilka pokoleń. Mi się wydaje, że najbardziej pomaga to rozpoznanie karty graficznej i zwiększenie ramu, no i mody nraas które na bieżąco usuwają błędy, samochody, i zaciętych simów. Powodzenia, mam nadzieję,
  • Odpowiedz
@seekerx1: wiesz ja gram na kopie który ma już trochę lat, ale wszystko działa (nawet minecraft na shaderach ;)
karta graficzna: gforce gtx 970, 16 GB ramu (ale to nie takie ważne bo simy chyba używają max 4), a i co najważniejsze grę mam na dysku ssd. To podobno robi mega różnice, bo na dysku hdd się wczytuje podobno dużo dłużej.
  • Odpowiedz