Wpis z mikrobloga

Siemka, mam pytanie. W piątek czwartek 37.6 gorączki ból mięśni żadnych innych objaw. W niedziele 38 stopni + początek pod wieczór delikatnego bólu w klatce piersiowej (czuć jak ala zakwasy - nie, nie robiłem żadnego treningu przez ostatni tydzień.). (Dziwne bo nie czułem tej gorączki jak zwykle) Aktualnie: Brak gorączki pomimo wczoraj 38 stopni, ból w klatce piersiowej rozchodzący się na prawo i lewo plus środek. (Dwa razy dziennie zdarza mi się wziąć jakiś dziwny oddech)

Jak sądzicie co robić?

Taka informacja dodatkowa:

Moja praca jest związana z lataniem bo wielu różnych firmach urzędach itp...

#koronawirus #covid19 #pytanie #2019ncov
  • 13
@kole70: bóle zamostkowy warto sprawdzić może to być mostek a może serce. Zgłoś się do przychodni do lekarza powinien od razu na miejscu zrobić EKG. To pewnie nie zawał, ale nie warto lekceważyć. Może poprostu, za dużo emocji i się nakręcasz, coś jak nerwica, serce wtedy przyspiesza i trzeba lekami ostudzić emocje.
@kole70 mam podobny ból od kilku dni w klatce, i z tylu pleców na wysokości płuc, ciężko mi się oddyha. I okropny... naprawdę okropny ból mięśni - nogi, ręce, barki. W zasadzie wszystkie mięśnie mnie bolą.
Nie mam gorączki w ogóle
@Sagitarius dzwoniłem na infolinie (czekanie), dostałem numer do sanepidu w moim mieście później Pani podała mi numer na oddział zakaźny w moim mieście. Więc wykonałem kolejny telefon, powiedziałem swoje obawy i że jestem na lekach immunosupresyjny. To Pani stwierdziła, że to nie jest gorączka i proszę siedzieć 14 dni w domu. Nie podałem ani razu imienia ani nazwiska. Co dalej? Nie wiem... Mam możliwość siedzenia w domu, to siedze. Zacznę skręcać sie
@kole70 takie bóle mogą świadczyć o chorobach żołądka, serca i wielu innych. 37.6 to stan podgorączkowy który się obserwuję. Temperatura może minimalnie być wyższa wieczorami. Z opisu możesz być spokojny. Sytuacja jest nieciekawa być może za bardzo się denerwujesz. Może za dużo makaronu z konserwą. Obserwuj nie panikuj. Tylko spokój i racjonalne podejście do tematu nas uratuje. Z fartem.