Wpis z mikrobloga

Ten internet to najgorsze g---o jakie miałem, cały czas problemy a dzisiaj w nic nie można nawet pograć po całym dniu w pracy.

#upc
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miesnakrowa: 1. Kabel 2. Nie mogę bo jestem na wynajętym mieszkaniu i umowa jest na właściciela. 3. Wszystkie, problem nie jest z serwerami gier tylko z dostawcą, na wszystkich serwerach jest tak samo jak na wp. 4. Dopiero godzinkę temu do domu wróciłem, ale to już jest problem od 2 tygodni, z tym że zwykle lagowało raz na 3 minuty a teraz cały czas ping wysoko i dostaje padaczki. 5.
  • Odpowiedz
@Straszy: Jak wygląda traceroute/mtr? Jak prędkości masz ok, a problem jest z pingami, to albo ciśniesz gdzieś do ameryki, albo coś blisko Ciebie jest zepsute.

Jak internet jest nie na Ciebie, to słaba sprawa, ale jak znasz ID klienta to możesz chyba zgłaszać że działa źle.

Co do 3. to jeszcze bardziej wskazuje na to że pewnie coś blisko Ciebie jest nie tak ( może być problem przed modemem, albo
  • Odpowiedz
@Straszy: To tak na szybko wygląda na problem między twoim modemem a CMTSem (czyli na tym kablu RF pewnie są jakieś zakłócenia).
Powinieneś postarać się to zgłosić, a to co możesz sam zrobić, to sprawdź czy kable są dobrze podokręcane i czy końcówka się nie uluzowała, Próbuj na czacie na facebooku, może Ci się uda coś dowiedzieć jak podasz MAC modemu (jest na naklejce) i adres instalacji. Oczywiście jeśli nie
  • Odpowiedz
@Straszy: :( To zależy co mu wyszło w tym sprawdzaniu, ale jak SNR. CER,CCER jest dupny tylko u Ciebie, to powinien wpaść technik i sprawdzić kable.
Jak jest na całym budynku/osiedlu, to też powinien się pojawić technik na budnyku/osiedlu i to ogarnąć ( ale im większy zasięg takiego problemu tym dłużej to może trwać ).

Ale jak w sygnałach wyszło OK, to sprawdź swój sprzęt bo może on coś knoci
  • Odpowiedz
@Straszy: sakramenckie pytanie: czy szanowny ma IPv6 WYŁĄCZONE? Chyba właściciel może ogarnąć taką informację? Jeśli chodzi o UPC i granie w cokolwiek, to wyłączenie tego protokołu często fixuje problem (miałem tak)
  • Odpowiedz