Wpis z mikrobloga

Moje dzieci właśnie zaczęły pierwszy dzień nauki zdalnej. W sklepie google play widać, że nieznani sprawcy bardzo usilnie próbowali co prawda skillować apkę Librusa, ale nie udało się, aktualny status: 1,6, ale apka wciąż obecna :D

Natomiast padłem na kolana przed inwencją "pani od wuefu" mojego syna: z wuefu też mają pracę domową, a co! Mają sobie na komórce zainstalować endomondo i co tydzień jej raportować wyniki swoich aktywności :)

#koronawirus #szkola #dzieci
  • 14
@agataen: ja się śmieję, ale jednocześnie naprawdę doceniam inwencję, bo to serio jest bardzo dobry pomysł. Endomondo dzieciakowi już zainstalowałem, zastanawiam się tylko jak w tą aplikację wciągnąć trening na rowerku stacjonarnym (tak się składa, że mamy), bo jest bieżnia, ale rower tylko normalny, gdzie za stanie w miejscu się "punktów" nie dostaje, z tego co widzę.
@coma24: do podstawowych zastosowań typu sprawdzanie ocen, terminarza i wiadomości mocno polecam apkę alternatywną Szkolny.EU, która jedynie czyta informacje z librusowego serwera, zaś co istotne sama jest stabilna, nie wykrzacza się co chwila i nie pokazuje bzdur (co w librusie jest normą, niestety), sama jej obsługa jest intuicyjna no i co najważniejsze: JEST DARMOWA.