Wpis z mikrobloga

Immunolodzy z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego sugerują przejście na dietę roślinną w celu wzmocnienia odporności: link.

Zalecane są:


częste mycie rąk,

unikanie bliskiego kontaktu z osobami, które mają gorączkę i kaszlą (najlepiej w ogóle unikać miejsc, w których dochodzi do tłumnych zgromadzeń),

unikanie kontaktu ze zwierzętami (szczególnie dzikimi),

przejście na dietę roślinną, a już w szczególności unikanie konsumpcji surowego mięsa i mleka,

dbanie o higienę miejsc, w których przygotowuje się posiłki,

zaszczepienie się przeciwko często występującym chorobom zakaźnym, jak grypa czy zapalenie płuc wywołane przez pneumokoki.


#weganizm #wegetarianizm #jedzenie #dieta #koronawirus
źródło: comment_1584220223w8P3BCAyUaYaz0vGSJtbFq.jpg
  • 9
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@devx97: raczej twoją, bo nawet nie przeczytałeś wpisu opa, nawet jeśli miałbyś przeczytać fragment, który pogrubił

Jest sugestia, żeby przejść na dietę roślinną, a polaki wykupują mięso. Nawet gotowanie mięsa to nie przejście na dietę roślinną.
@jaroty: @CrystalCastle: @Pabij: A co ma #!$%@? do wiatraka? Niby w jaki sposón #!$%@? kaszy gryczanej z fasoląi ciecierzycą czy jakimś innym tofu miałoby wzmocnic moja odporność wzglęem #!$%@? kurczaka?
Miliony lat #!$%@? mięc, nagle okazało się szkodliwe i trzeba się cofnąć. Chyba po to, żeby mózgu się znów zmniejszyły.
@Skogyr nikt Ci nie każe rezygnować. Ale nie musisz żreć mięcha trzy razy dziennie a dodać do niej co nieco. A co do milionów lat, zapewne miałeś wiejskich pra badz prapradziadków, tam głównym składnikiem diety były jagły , a mięso jedli raz na miesiąc.
@Pabij: czasem jem 5x dziennie, a nie 3 tylko ;)
Przy mojej kaloryczności diety z pewnością dorzucenie wątpliwej jakości mieszanki błonnika, ferementujących cukrów, małej ilości białka, tłuszczu i węgli to diety to byłby strzał w kolano. Chcę chude czyste źródło białka, nawet tofu ma tłuszcz, który nie zawsze jest potrzebny