Wpis z mikrobloga

@Tarant: Nie wiem jak tutaj, ale w AutoCadzie często przy mocnym zoomie mimo że linie były proste, pokazywało je lekko pofalowane/zamiast dopasowane do okręgu wyjeżdżały poza niego. Może dlatego.
  • Odpowiedz
@Aradna: Ten flowcut p------y jakiś jest, muszę sobie najpierw o nim poczytać, tylko kuźwa teraz siedzę 25/8 w robocie i nie mam czasu. Chciałbym normalnego zig zaga ale żeby zawsze 'ślizgał się' w górę i w dół (przy contour area). Problem w tym że on w pewnym momencie prostuje ścieżki po zakręcie. Wiesz jak to zrobić żeby utrzymywał?

Próbowałem teraz zamienić prowadnice i poprzeczne ale nic z tego nie wyszło
  • Odpowiedz
@Tarant: Prostuje, w sensie jak? Zmień "chropowatość" z "na płaszczyźnie" na "na części". Próbowałeś to zrobić zlevel? Ustaw przejazdy "bezpośrednio" + kierunek naprzemienny (jeśli nie zależy Ci na powierzchni). Co do flow cata, to wybierz ten ostatni (rew_tool), z automatu powinno pójść ok.
  • Odpowiedz
@Tarant: Lipton, bo straciłem foty, ale robiliśmy elementy, które 12h programowało się w NX, a po tym czasie okazywało się, że jednak nie da się tego zrobić ;) Po 6-7 mocowań (osobne na obróbkę wyk itd), 70+ różnych operacji.
  • Odpowiedz
@Tarant: element ze względu na swoją geometrię, przy przemocowaniu musiał posiadać naddatki w formie "wałków" podtrzymujące detal aby nie drgał podczas obróbki zgrubnej 2 mocowania, następnie obracanie z powrotem na pierwszą stronę, usunięcie podparcia + wykańczająca itd.

Jaki masz sterownik w maszynie?
  • Odpowiedz