Wpis z mikrobloga

Właśnie przyszło białko z #kfd (to chyba przez ten nowy magazyn teraz towar dociera ekspresowo już po tygodniu) , myślę sobie spoko jak zamkną sklepy będzie czym białko uzupełnić, zawsze coś :D. Zamówiłem również nowy shaker. Patrze jest symbol zmywarki no to go ciach do mycia. A tam się odkształciła nakrętka. @Seba_Kot to tak ma być ? Czy moja wina bo symbol zmywarki był tylko na "kubku" więc reszty nie można wkładać do zmywarki ?
Ktoś już tak miał ?
#mikrokosy #mirkokoksy
Pobierz
źródło: comment_1584125955qIInBuYYfLiSkIcAJ3xqNG.jpg
  • 9
@Zabi96: Mordo, jeszcze nie mamy wtryskarki u siebie i nie robimi sami shakerów ( ͡° ͜ʖ ͡°). To są 100% produkty od węgierskiego Sciteca, bo ich shakery są najlepsze z tych co przerabialiśmy tyle lat. Reszta to jakiś odpad. Na serio poważnie rozważamy zakup wtryskarek i form i produkcję u siebie. Od lat z shakerami jest ten sam problem. Z drugiej strony skoro nie radzą sobie z
@KFD_pl: Niech wam dadzą certyfikat albo sami dajcie do zbadania u nas na nakrętki. Bo w takim razie oni robią lipę. I "pojemnik" nadaje się do zmywarki i zapewne ma certyfikat a nie nakrętka. Zapewne wg przepisów albo ich pokrętnejlogiki nakrętka to "oddzielny" produkt i doputy dopoki nikt sie nie upomni będa robili po taniości. W Poslce jest sporo firm co maja wtryskarki może niech wam zrobią jakieś próbki i zobaczycie.
@saymon: Też szukaliśmy lokalnych firm, ale nikt nie chciał się podjąć dla takich małych ilości. Stąd pomysł że moglibyśmy sami zainwestować we wtryskarki i formy. Trochę to kosztuje, ale mamy do dyspozycji poprzedni magazyn, który jest naprawdę spory a i jest też wykonany pod działalność spożywczą. Odpadałby dzięki temu dość wysoki czynsz (jak za taki obiekt).
@KFD_pl: Nie wiem ile wam tego idzie. Wtryskarka to jedno ale formy są drogie a czas serwisu też trwa. To nie jest tak że forma jest wieczna, a czasami zdarzy się pracownikowi ją odwrotnie włożyć i trzeba nową robić. Załóżcie spółkę córkę i róbcie dla innych firm wtedy się opłaci ( ͡º ͜ʖ͡º)
A tak offtopic jak ze sprzedażą teraz? W sumie wasz produkt to suchy
@saymon: Sprzedaż dużo większa bo jakby nie patrzeć, to produkty są spożywcze. Oprócz białek czy witamin, mocno idą witaminy i minerały. Jest sajgon, ale nikt 2 miesiące by na to nie czekał, zatem nawet dziś pracujemy i ciśniemy. Nie byliśmy przygotowani aż na taką sytuację, ale jakieś zapasy mamy, więc produkcja idzie normalnie. Zobaczymy jak będzie rozwijać się sytuacja. Niestety wszystko zmienia się z dnia na dzień obecnie.