Wpis z mikrobloga

Dlaczego Konfederacji rośnie i czego oczekuje wyborca:
- nie chcą dyskursu UE
- chcą jeździć samochodami spalinowymi i jeść mięso oraz nabiał w takich ilościach jakie chcą
- nie chcą być niewolnikiem ani tych z zachodu, ani tych ze wschodu ani tych zza oceanu
- chcą równego prawa i traktowania dla wszystkich Polaków i imigrantów
- nadęta biurokracja to przeszkoda dla obywatela
- podatki mają być niskie ale przede wszystkim proste, nieskomplikowane
(podatek belki czy cukrowy out)

#konfederacja #polityka
  • 109
@brednyk: dodaj tylko, że chcą jeszcze bardziej umoczyc nas w kościelnym szambie gdzie już teraz kościół jest nietykalny i ma ogromną swobodę. Uprzedzając - kiedyś sam byłem za konfą ale no niestety jestem przeciwny żeby Pan Ksiądz wraz z jego organizacją miał cokolwiek do gadania w sprawach ludzi, którzy z Kościołem nie mają nic wspólnego.

Kiedyś PO miało być taka patią - liberalno-konserwatywna w gospodarce, oraz liberalną w kwestiach spoelcznych -
@brednyk: Konfederacja to populisci. Ich obecność w sejmie prowadzi do wstrzymywania się od głosu, chyba, ze chodzi o ograniczanie wolności to wtedy są za. To są tacy liberałowie i wolnosciowcy, co chcą mówić co prywatne firmy maja robić. Nie maja żadnego pomysłu na podatki, tylko krzyczą o likwidacji ZUS, a jak zaczniesz zadawać pytania to nie potrafia odpowiedzieć. Zreszta serio chcesz żeby Polska rządzili ludzie, którzy zapomnieli opłacić hostingu?
@brednyk: konfa będzie gorsza od PISu, za dużo populistów, mało ludzi z konkretnym tytułem naukowym (czy ktoś poza Mentzenem ma dr?). Do Konfy szły największe oszołomy. No i Bosak, gość, który nic nie skończył, a łapał się każdej gałęzi. Finalnie zrobił kurs na szkole Rydzyka. Wypowiada na tematy o których nic nie wie i neguje naukowe metody. Katolicki fundamentalista. Konfa nie może dojść do władzy. To, ze w niektórych sprawach maja