Wpis z mikrobloga

Jestem najmłodszy w moim rodzinnym domu więc zgłosiłem się na ochotnika do robienia zakupów. Teraz boje się, że przeniosę tego wirusa na domowników i dziadkow. Jak mogę minimalizować ryzyko?
#koronawirus
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Carl_Corey: korzystać z lateksowych, czy tam jakichś jednorazowych rękawiczek... może się wydawać głupie teraz ale za 2-3 tygodnie dużo osób zrozumie, że jest mądre. No i starać się omijać ludzi na 2 metry
  • Odpowiedz
@Carl_Corey: maseczka ,czapka ,odzież wierzchnia musi byś zostawione w przedpokój lub w miejscu wyznaczonym na strefę skażoną, dezynfekuj zakupy , siatki , myj ręce i twarz po powrocie ,mydłem oczywiście .klucze klamki włączniki , których dotykałes przed umyciem rak również można przelecieć płynem .
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jestem najmłodszy w moim rodzinnym domu więc zgłosiłem się na ochotnika do robienia zakupów. Teraz boje się, że przeniosę tego wirusa na domowników i dziadkow. Jak mogę minimalizować ryzyko?

@Carl_Corey: k-----s, sytuacja robi się poważna, jeżeli takie ustalenia są w rodzinach
  • Odpowiedz
@Carl_Corey: jeszcze dodam ze warto przepłukiwać usta ciepła woda min 27stopni, z dodatkiem płynu typu listerine z alkoholem w składzie najlepiej, takie zalecenia maja m.in gabinety stomatologiczne dla przyjmowanych pacjentów , podejrzewam ze zabija to bakterie oraz wirusy które złapiesz bez maseczki .
  • Odpowiedz