Wpis z mikrobloga

dlatego napisalem "w tej chwili" - w oparciu o liczby chorych/zarazonych/zmarlych jakie mamy obecnie.

@slapdash: Powiem ci uczciwie, myślałem, że nasza cywilizacja stoi na wystarczającym poziomie by za pomocą wiedzy wirusologów czy cybernetyki społecznej można określić jak to na tle danego społeczeństwa będzie wyglądać ekspansja takiego wirusa, a my nic nie wiemy lub ta wiedza jest ukrywana. Mi tu coś śmierdzi i nie mam na myśli polskiego rządu bo są
  • Odpowiedz
@4x80: i znowu - wydaje ci sie. Wiemy calkiem sporo - chociaz oczywiscie nie wszystko. W pracy adku SARS te dziesiec.lst.temu zidentyfikowanie wirusa i w ogole zorientowanie sie ze.cos.sie.dzieje zajelo kilkukrotnie dluzej niz obecnie. Jesli nie widzisz.postepow medycyny a tylko wirusa, to glownie dlatego ze o tym drugim slyszysz wiecej, no i dziala on szybciej.
Natomiast, jesli zakladasz.zeto spisek zydow, reptilian czy masonow, to w.zasadzie koniec rozmowy, bo coz wiecej
  • Odpowiedz
Natomiast, jesli zakladasz.zeto spisek zydow, reptilian czy masonow, to w.zasadzie koniec rozmowy, bo coz wiecej mozna dodac?

Można, europejskie laboratoria twierdzą, że szczepionka będzie za 1.5 roku, Chińczyki piszą że ponoć coś mają, a fachowcy od wirusów w tvn24 mówią, że Amerykanie mają taką technologię iż jest szczepionka możliwa już w czerwcu.

Tak, lepiej sobie założyć folię na głowę i czekać jak wszyscy, mnie bardziej przekonują ''teorie spiskowe''. xD

@slapdash:
  • Odpowiedz
A moze czas przestać udawać, że wszystko jest dobrze i przejrzeć na oczy?

@Mathas: Panika ma gorsze konsekwencje niż sama epidemia. Jasne, że trzeba ostro i szybko reagować w przypadku epidemii, ale sranie w komentarzach o "zagładzie ludzkości" i podobnych bzdetach jest o wiele gorsze.
  • Odpowiedz
@4x80: no i? Mowia o poltora roku bo jeszcze szczepionki nie maja, nie wiadomo czy w ogole.beda miec, a nawet jakby ja dzis odkryli to proces testowania i dopuszczenia tyle mniej wiecej trwa. Za bardzo go nie przyspieszysz, a zdecydowanie nie chcesz wypuscic szczepionki ktora nie jest sprawdzona.
Chinczycy moga sr mowic.o pol roku - i moze beda mieli szczepionke wtedy i moze ja wypuszcza bez testow. A moze nie.
  • Odpowiedz
@4x80 17 chorych rozsianych po całej Polsce. Bez ładu i składu. Ilość zrobionych testów jest bardzo mała w porównaniu do innych państw. Nawet takich Czech. To się nie kalkuluje. Najlepiej byłoby zamknąć wszystko na 2-3 tygodnie
  • Odpowiedz
i co - dalej będziesz udawał, że wszystko spoko?

@Mathas:
To co mam robić, żeby zachowywać się "w porządku" i pokazywać, że nie jest wszystko spoko?
Zesrać się w gacie ze strachu? Owinąć się folią spożywczą? Czy głośno jojczyć i lamentować na
  • Odpowiedz
@PiccoloGrande:

Zesrać się w gacie ze strachu? Owinąć się folią spożywczą? Czy głośno jojczyć i lamentować na ulicy?

Dam 21,37zl zeby to zobaczyc. Jak nagrasz filmik to goronce masz jak w banku :)
  • Odpowiedz