Wpis z mikrobloga

Zbieram dane do mojego nowego projektu związanego z security. Jako, że nie znam wszystkich dostępnych na rynku rozwiązań i mam zerowe pojęcie o np. temacie security na Windowsie (używam Maca), proszę Cię o pomoc.

Wypełnij proszę poniższą ankietę - z góry dzięki :)
https://forms.gle/4Sr9TijoGmqXPnS78

#ankieta #security #bezpieczenstwo #technologia #windows #linux #mac
imlmpe - Zbieram dane do mojego nowego projektu związanego z security. Jako, że nie z...

źródło: comment_1583692252GgH10dL9e8Ih4RLM6SFk5b.jpg

Pobierz
  • 15
@imlmpe: poczekaj, robisz projekt z czegoś, na czym się nie znasz? No odważnie, nie powiem. Zwłaszcza, że to nie jest jakieś „jakiego koloru lubisz ikonki”, tylko jednak bezpieczeństwo.
To trochę nieuczciwa postawa moim zdaniem.
  • 0
@wykopyrek: a czy ja powiedziałem, że się nie znam na Security? Napisałem, że nie znam aplikacji związanych z tym tematem na windowsa. Żyję w świecie Mac/Linux. Tematem Security zajmuję się zawodowo od wielu lat. Z Windowsem jednak nie mam nic wspólnego.
@imlmpe: Security od lat i ignorujesz najszerszy i najbardziej chaotyczny słaby punkt systemów zabezpieczeń? Pytasz ludzi o to jakich firewalli używają? Na czym ten projekt ma polegać? Na wypuszczeniu jakiejś apki za hajs inwestorów?
Nie wiem, trąci prąciem ten temat.
  • 2
@wykopyrek: to tak, jakbyś się czepiał eksperta od filologii germańskiej, że nie mówi po angielsku, a przecież angielski jest bardziej popularny... no logiczne ;)

To po prostu nie moja działka. Nie można być specem ode wszystkiego.

Odpowiadając na Twoje agresywne i zaczepne komentarze:

1) nie tworzę żadnej apki
2) nie mam inwestorów
3) projekt jest darmowy
4) koniec rozmowy z mojej strony