Wpis z mikrobloga

mają za sobą sztaby ludzi i masę kasy

To szalenie zwiększa ich szanse na wygraną ale dlaczego Andrzej lub Małgorzata będą lepsi na stanowisku prezydenta?
  • Odpowiedz
@handshake: mają doświadczenie w polityce, to raz

Hołownia byłby oczywiście przezydentem lepszym od Dudy, ale czemu miałby koniecznie być lepszy od MKB?
On światopoglądowo nie potrafi się określić, coś jak PO za czasów Schetyny. MKB lekcję odrobiła i mniej więcej można się spodziewać, czego można po niej oczekiwać.
  • Odpowiedz
Nawet barwy ma jak TVN.

@Wolf1986: Tu ciekawa jest postawa TVNu, który ostro odcina się od Szymusia. Widać, że nie w smak im ta sytuacja. Oj coś myślę, że więcej już go nie zobaczymy w żadnym show TVNu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@handshake: od Andrzeja nie jest gorszy. Od Sophie Loren? Może być lepszy pod pewnymi względami, ale pewnie się nie przekonamy.
Nie wiem dlaczego miałbym na niego głosować.
1. Rozdział Państwa od Kościoła? Biedroń
2. katolik, konserwa? WKK
3. klimat? wszyscy oprócz Bosaka
4. gospodarka? to jest
  • Odpowiedz
1. Rozdział Państwa od Kościoła? Biedroń

@yeron: Biedroń oferuje wojnę z Kościołem. Hołownia chciałby raczej pokojowego oddzielenia tego co państwowe, od tego co Kościelne.

2. katolik, konserwa? WKK

WKK jest katolikiem? Co najwyżej nie
  • Odpowiedz
@yeron: @handshake: W.K.K to sprawia wrażenie jednak najmniej #!$%@? w tym towarzystwie, i nie wiem jak z LGBT co prawda ale delegalizacji rozwodów na pewno nie podpisze( ͡° ͜ʖ ͡°)

Myślę że jest katolikiem na poziomie 90% naszego społeczeństwa, od święta do kościoła ale przed hierarchami nie będzie klękał i po rękach calowal, czyt. Walił dotacji na KUL i Trwam. Zdaje się że w
  • Odpowiedz
@handshake:

Biedroń oferuje wojnę z Kościołem.

im dalej idziemy w rządy PiS tym mniej mi to przeszkadza

WKK jest katolikiem? Co najwyżej nie
  • Odpowiedz
@Kjedne: zdaje się że ostatnio opowiada się za utrzymaniem obecnej sytuacji, przynajmniej do czasu bardzo rozbudowanych analiz społecznych. Ostatnio skrajne odlamy lewej i prawej strony zaczynają robić politykę na zasadzie kto krzyknie głośniej, myślę że jednak powinno się to robić inaczej. Rozwodnik ultrakatolem? Ciekawa koncepcja.
  • Odpowiedz
im dalej idziemy w rządy PiS tym mniej mi to przeszkadza

@yeron: jak mówię praktylującym katolikom, że PiS są niby-kościelnością rozpieprzy kościół od środka to mi nie wierzą lub nie rozumieją o co mi chodzi. (,)
  • Odpowiedz