Wpis z mikrobloga

Ta sytuacja pokazuje, że giełda to jednal nie jest taka łatwa sprawa. Chociaz - jak wszystko idzie do góry tak jak szło, to inwestowanie jest banalnie łatwe..jak widać po wpisach - panika dopiero się zaczyna.
Ileż to było głosów że "tylko tesla, tylko Apple".. Długoterminowo te walory pewnie dadzą zarobić. Jednak dziwne, że drobni 'inwestorzy' nie liczyli się z tym, że czasem może być czerwono, i żeby znowu było zielono to parę miesięcy trzeba będzie poczekać. A teraz słychać zgrzyt zębów
#gielda
  • 3
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pw1: dlatego dobrze ktoś napisał - moment wejścia ma ogromne znaczenie. Ja (i jak widzę inni) wszedłem gdy spokojnie akcje szły w górę, a teraz większy spadek i jesteśmy na stracie
@pw1: bo akcje to z reguły długoterminowa sprawa zeby konkretnie zarobić, ale zawsze sie taka perełka jak Tesla, Virgin Galactic moze pojawić i trzeba korzystać. Zgrzyt zębów słychać tylko u amatorów inwestujących pierwszy raz albo tych co zainwestowali kase której żal im stracić i liczyli na fortune jak w lotto. Dlatego 90% nie nadaje sie do gry bo widzi czerwień i panikuje, a wystarczy kupować w dołku, a sprzedawać na górce
@pw1 jak ktoś nie zakładał że w nie 2020 jesteśmy w przeddzień ogromnej korekty to niezły z jego cymbał i debil xD

Korekta i tak by była. Jak nie z powodu korona wirusa to z innego. Ryzyko wliczone w cenę. Sam się spodziewałem jeszcze z pół roku hossy ale skoro ma teraz jebnac to trudno.