Wpis z mikrobloga

@BielyVlk: Nigdy mu tego nie zapomnę. Kupowanie głosów najstarszych obywateli, kosztem młodego pokolenia, które nie dośc, że będzie miało połowę mniejsze emerytury niż ludzie odchodzący na emeryture dzisiaj to w dodatku ogałacając Fundusz Rezerwy Demograficznej, który miał właśnie pomagać wypłacać emerytury przyszłym pokoleniom w obliczu demograficznej katastrofy:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  • Odpowiedz
@Borciuch: Szkoda, że nie potrafisz czytać co napisałem. Nie pisałem nic o w-------u na staruchów, ale o tym, że okrada się młodszych z emerytur, które będą i tak połowe mniejsze niż obecnych emerytów
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Borciuch: "staruchy", jak ich nazwałeś, mają już swoje świadczenia - mizerne bo mizerne, ale mają
Obietnice dodatkowego rozdawnictwa to a) granie na najniższych instynktach zarówno najbiedniejszych (bo ta kasa im się przydaje do przeżycia, i pójdą głosować żeby dostać więcej), jak i zdegenerowanych moralnie (bo Kali zabrać z budżetu dobrze i głosować żeby zabrać więcej, po czym Kali iść na winko i psioczyć jak to niedobry rząd tylko by kradł
  • Odpowiedz
@BielyVlk: Czy biorąc pod uwagę fakt, iż posiadasz w awatarze poparcie dla Pani Marszałek Kidawy-Błońskiej, nie oznacza że również popierasz punkt programowy Koalicji Obywatelskiej oraz twarzy kampanii parlamentarnej z 2019 Pani Małgorzaty? Bo jeśli mnie pamięć nie myli to Pan Schetyna był autorem tego programu, obecnie wdrażanego przez PiS oraz Pana Dudę.
  • Odpowiedz
@chanelzeg: A ja napiszę, o w-------u na cmentarz staruchów, nie chcę żadnej 15 i 16 na emeryturze. Jak dają to ja też chcę na teraz. Może mój rok ma 36 miesięcy? Więc chcę moją 13,14,15,16, aż do 36 i c---a mnie obchodzi skąd weźmie na to pieniądze mój pracodawca/rząd.

Ogólnie truchła, które popierają PiS, powinno się zagnać do kamieniołomów, aby odpracowały te swoje 13,14,15 czy 16. W sumie mam nadzieję,
  • Odpowiedz
@cyjannn: Pytanie dotyczyło czy osoby popierające Panią Kidawę popierają 13 emeryturę ( wpisaną w program wyborczy KO). Nie czy 13 emerytura ma oraz jaki ma wpływ na gospodarkę i społeczeństwo. Chciałbym zaznaczyć ze pytam z czystej ciekawości.
  • Odpowiedz