Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@lufi synek niecałe 5 i już bardzo fajnie się bawi - od około roku sam sklada wszystko. Córka ma prawie 3 i jak na razie głównie rozwala co złożymy
@Arnfinn: probowaliscie wczesniej z duplo? jesli tak to w jakim wieku? pytam z ciekawosci, corka ma 15 miesięcy i na razie ciezko ja zainteresowac duplo
via Android
  • 0
@lufi duplo nadal u nas jest w użyciu, bo sporo tego mamy i można budować duże wieże... ale nie pamiętam już dokladnie kiedy zaczęły się tym bawić (coś mi świta, że mając ok 1,5 może 2 lata)
@lufi: wetnę się trochę w waszą rozmowę.
Mój syn ma obecnie 5 lat i uwielbia klocki. Wcześniej zaczynaliśmy od duplo. Tylko nie pamiętam ile miał lat gdy dostał pierwsze duplo. Jak miał 3 latka dostał pierwszy domek z Creatora. Tak czy siak za duplo nie przepadał. Lubił owszem od czasu do czasu się pobawić ale nic specjalnego. Problem moim zdaniem był w zestawach które dostał. Z Duplo miał kupowane pojazdy a
@lufi spokojnie, moje 1 dziecko nie interesowało się Duplo prawie w ogóle, teraz ma 4 lata i sklada6dam lego speed, córka za to ma 1,5 roku i już kilka miesięcy buduje sobie wieże z Duplo :)
@lufi: U mnie podobnie jak u @klark, pierwsze dziecko też rzadko budowało z duplo. Mam wrażenie, że zbyt mało my - rodzice - spędzaliśmy czasu na budowaniu przy dziecku, więc się nie nauczyło. Zobaczyliśmy, że jest mało zainteresowany i odpuściliśmy. Zwłaszcza, że lubił pociągi i raczej układaliśmy tory, po których jeździły podwozia lokomotywy i wagonów...

A teraz mamy drugiego syna (lvl2) i starszy (lvl7) cały czas coś buduje z duplo