Aktywne Wpisy
Hopsa +15
Czy jestem ładną dziewczyną?
- 8/10 68.9% (261)
- 9/10 11.1% (42)
- 10/10 20.1% (76)
linca_pau +39
Minął pierwszy miesiąc żyćka w Łodzi. Wiedziałam, że będzie spoko, bo od dawna przeprowadzkę planowałam, ale luuuuudzie, nie sądziłam, że będzie zajebiście. Wcześniej siedziałam jakieś 10 lat we Wro i wiecie co? Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo mnie Wrocław zmęczył. Jak mi tutaj głowa odpoczywa. Powietrze ze mnie zeszło. Urywam każdą wolną chwilę, żeby wyskoczyć gdziekolwiek i cokolwiek odkryć, zobaczyć, wykorzystać ciepły czas.
We Wrocku w weekend zaszywałam się w
We Wrocku w weekend zaszywałam się w
Jeszcze dziwniejsze uwaza sie poddawanie takiej obrobce serow bialych, "miekkich", niz twardych. Np. podgrzany twarog wg mnie wydaje sie byc mniej wlasciwy od podgrzanego twardego sera.
Do tego kazdy finalny produkt nabialowy jest cieply albo w temperaturze pokojowej co nadaje mu z gory "naturalna" temperature pierwotnego spozywania a mimo tego jestesmy w glownej mierze przyzwyczajeni do spozywania tych produktow na zimno ze wzgledu na trzymanie tych produktow w lodowce celem przedluzenia jego zywotnosci. Czyli np. wiekszosc zje kanapka z serem zoltym ktory jest zimny (wyciagniety prosto z lodowki) niz takim ktory ma temperature pokojowa.
A jak wy to postrzegacie?
#sery #ser #kuchnia #gotowanie #nabial #gzw #gotujzwykopem #jedzenie
Pewnym stopniem wydaje się wykazanie ostrożnego podejścia względem stereotypowego postrzegania produktów oraz ich obróbki jako coś roztropnego ponieważ jakimś stopniem kształtuje postawę niczym, ktoś kto mniej lub bardziej przypadkiem wyuczył się jakiejś umiejętności i powtarzanie jej swoim nawykiem zakreśla zasięg.
Nabiał mleka róznych zwierząt oraz wykonywane produkty, spożywane od wielu tysięcy lat raczej wzbudzały ciekawość oraz kreatywność wielu, przez co ich forma oraz smak poddawane były róznym obróbkom okolicznościami mniej lub bardziej losowymi bądź sytuacyjnymi.