Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yuim: ja nie jestem w big pharmie... po za tym po co nam zewnetrzny support? RedHat to tylko support, nic innego... A supportu z zewnatrz raczej nie potrzebujemy na cos co sami budujemy i ogarniamy.
  • Odpowiedz
ja nie jestem w big pharmie...

@sq4ind: jakoś mi się dwa kolejne zdania pomieszały i myślałem że właśnie pracujesz, ale już nie mogłem edytować bo ktoś dodał następny komentarz.

A supportu z zewnatrz raczej nie potrzebujemy na cos co sami budujemy i ogarniamy.

Dopóki nie trafisz na jakieś poważniejszego buga albo nie będziesz potrzebował nowego ficzera ;)
  • Odpowiedz
@zelaznymezczyzna11: chyba wyjdzie z tego male #ama :)

Jak? Zaczalem na studiach jako wolontariat na pierwszym roku, na drugim roku juz pracowalem na pelnym etacie jako sysop i studiujac dziennie... uczylem sie sam na swoich bledach.. praca stala sie moim hobby i na odwrot... wiec robisz cos co lubisz i masz jeszcze za to placone... Teraz troche sie czasy zmienily, ale ogolnie siedzenie przy kompie stawianie czegos psucie
  • Odpowiedz
@yuim: trafialismy na bugi juz nie jeden raz... np w openstacku i projekcie designate... gdzie selinux troche przeszkadza... co wiecej nic nie loguje do audit ... bug rozwiazany:) Ficzera - staramy sie raczej nie robic czegos co nie jest ponad sily danego softu (w tym przypadku openstack/centos)... ale tak - nowym ficzerem jest obsluga macosa w openstacku - zrobilismy to sami bez zewnetrznego supportu... kwestia wiedzy i jej wykozystania... :)
  • Odpowiedz
@sq4ind: Co to są dokładnie jest na pierwszym zdjęciu(wiem że serwer ale jaki model). Masz dokładniejsze fotki co jest w środku?

Pracuje jako programista i nigdy nie widziałem z bliska dużego serwera.
  • Odpowiedz
@K-S-: to jest cala szafa serwerowa, tylko nie wiadomo czemu przerzucona na bok.. Wiec od dolu opisujac:
pulka dyskowa
Serwer Dell R430
nastepnie idac do gory 8x R510/R515
duzy serwer to R930 (potezna bestia, 4 x CPU z 144 watkow wszystkie), 0,5 TB ramu (a tylko czesc obsadzona) do tego dyski SSD SAS enterprise 4TB dajace w sumie 40TB przestrzeni w RAID 60)
nastepnie do gory: 6 x dell R6415
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol:
Placa dobrze :) Raczej wyzej niz srednia z tego zawodu.

CCNA - przereklamowane, papieru raczej bym nie robil, tylko dla samej wiedzy ogarnal kurs ale papieru nie..

co do chmur - skup sie na AWS - glownie tego teraz sie uzywa (my rowniez oprocz prywatnej chumury ogarniamy znaczna czesc w
  • Odpowiedz