Wpis z mikrobloga

• 1224
Północ, dworzec autobusowy, Wrocław.
Czekałam przed dworcem na ubera, poza mną tylko 3 bezdomnych kłócących się o coś. Czekałam na ubera który zabierze mnie w wyznaczone miejsce. I co?
Jakiś buc przechodził tak, że klepnal mnie w tyłek mówiąc "fajny tyłek" i idąc szybkim krokiem dalej. Nie to że miałam kurtkę zimową i byłam opatulona warstwami ciepełka. Ale co taka osoba ma w głowie? " O he he laska, klepne w dupę bo.." bo co? Bo nikomu nie wadząc czekam sobie grzecznie na przejazd? Ta osoba nie wie jakiego strachu mi napędziła. Kieszenie sprawdzone jako 1, wszystko jest, więc to po prostu było zwykle klepniecie laski, o północy, przy dworcu z bezdomnymi.. ciekawe czy taka osoba zdała sobie sprawę jaki przeżyłam szok, serce biło mi tak szybko i byłam w takim szoku że pobudziłam połowę znajomych, żeby "nie być sama". J--------e niektórzy to mają tak zryty mózg i nawet proszę się z tym nie kłócić..
#wroclaw
  • 249
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Nooiiizy: przerażająca jest k---a ilość komentarzy drwiących z tego, że laska w ogóle śmiała śmieć się przestraszyć jak obcy frajer klepnął ją w dupe
  • Odpowiedz
@Nooiiizy: mi się taka sytuacja zdarzyła... W centrum Warszawy. Do tego około godziny 21, gdzie było naprawdę dużo ludzi. Poszłam odprowadzić chłopaka na pociąg na Śródmieście (ja chciałam, no bo co może mi się samej stać w centrum Warszawy?), byłam niedaleko przejścia dla pieszych przy złotych tarasach (kiosk) i akurat trafiłam na jakiegoś obleśnego patusa. Jeszcze spadła mi torebka z ramienia i przez chwilę się patrzył. A że jestem pyskata,
  • Odpowiedz
@bezprzypau kurde to trudny temat, i właśnie większość facetów tego nie rozumie, bo Was to tak często nie spotyka. Wiesz samo klepniecie w tyłek też może być ok. Np. grasz z kolegami w piłkę i da jaj któryś Cię klepnie w tyłek. No ale to jest zabawa bo nie ma podtekstu seksualnego.

Oczywiście facetów też spotyka molestowanie, ale mimo wszystko rzadziej, bo jednak kobiety tak często nie napastują, mężczyzni homo też
  • Odpowiedz
@Nooiiizy dokładnie, ja się nie dziwię, że nie zareagowałaś, bo to jest naturalne. W takiej sytuacji jesteś w szoku, ale jesteś też na przegranej pozycji. Dlatego takie creepy to robią, bo wiedzą, że praktycznie nic im nie grozi. Jak by klepnął faceta to mogł by dostać po mordzie. Ale kobieta tego raczej nie zrobi, to jest słabsza i w szoku. To jest typowe wybieranie słabszej ofiary. Jednie można mieć nadzieję, że
  • Odpowiedz
@takietomile no takie zwalanie na makijaż czy spódniczkę to jest po prostu przenoszenie winy na ofiarę. A tak naprawdę strój tu nie ma nic do rzeczy. Wystarczy popatrzeć na obleśny tag #dupeczkizprzypadku i ilu gości to obserwuje. Robią zdjęcia całkiem normalnie ubranym dziewczynom, w jeansach itp. A od robienia zdjęć cudzym tyłkom do klepnia już niedaleka droga.
  • Odpowiedz
@Bodzias1844 mam wrażenie, że napisałeś ten durny komentarz ma serio bo chciałeś być fajny na wykopie, bo jechanie po różowych jest takie super, ale nie siadło to teraz udajesz, że to był żart xD
  • Odpowiedz