Aktywne Wpisy
ogolnie to zabawna historia, z ktorej mozna sporo wyciagnac, stwierdzilem, ze skoro wszystko stracilem, pewnie nie wroce do starych zajec tak szybko, wiec zdecydowalem ze napisze o tym ksiazke o gang stalkingu, bedzie duzo o klamstwie, metodach manipulacji, epidmii narcyzmu, naiwnosci, moralnosci, roli religii, o grach("ze powoduja agresje?" yy nie, o pozytywnym wplywie gier mmorpg na mezczyzn zmagajacych sie z depresja), i wiele innych moze cos wrzuce tu jak zdaze.
niektore motywy
niektore motywy
sieporobilo +511
Mam umowe zlecenie do konca miesiaca. Chcac sie zwolnic musze przepracować okres wypowiedzenia zawarty w umowie (14dni) czy mogę z dnia na dzien sie zwolnic bez tego okresu?
#prawo #pracbaza #pytanie
Okres wypowiedzenia nie moze byc dluzszy niz koniec umowy
Wybierz jedno,
Nie wiem, skąd masz sprzeczne informacje. Kodeks cywilny mówi jasno - na zleceniu nie ma żadnego okresu wypowiedzenia.
@SolarisYob:
Kodeks mówi też:
Strony zawierające umowę mogą ułożyć stosunek prawny według swego uznania, byleby jego treść lub cel nie sprzeciwiały się właściwości (naturze) stosunku, ustawie ani zasadom współżycia społecznego.
Swoboda umów to jedna z najbardziej podstawowych zasad prawa cywilnego. Bez znajomości elementarza, powstrzymałbym się