Wpis z mikrobloga

Potrzebuje pomocy z postacią pod winter orba.
Ogólnie jest zbudowana pod clear speed, inquisitor+hoi+inpulsa+hh.

Jaki jest najlepszy 6l do worb?
Obecnie mam:
Worb - gmp - cold to fire (lub inc duration) - inc crit - infused channeling - energy leech.

Dps to okolo 120k z projectile z diamond flaskiem, realnie z full bufami pewnie więcej.

Nie umiem też znaleźć nic lepszego niż doriyani catalyst jako weapon, plus skaluje też inpulse i hoi xd

Tarcza to jakaś zwykła czy zeel amplifier/esh's mirror.
Jak 2 testowałam to na t15+ mało dawała, clear taki sam a bossy zajmowały więcej. Musiałabym iść w self temp chains, a mi sie za bardzo nie chce.

Mam brac node pod duration w drzewku?
Node aoe coś zmieniają czy wystarczą 2 koło templara?

#pathofexile
  • 13
@Oseghe na całym poe.ninja z winter orbem nikt nie używa inpulsa. Naszyjnik masz solstice vigil- ma 100% redukcji temp chains. I zamiast inpulsy lepsza bedzie zbroja z bonem, że moby kiedy je zabijesz ekspoludują zadając %hp jako fizyczny dmg
@smawek12: Awakened gemy wiadomo. To jest raczej kwestia ile utility daje AoE/Gmp/inc duration. Inspiration mi niepotrzebne bo biegam MoM+diadem.

@Zerp: Mogę w każdej chwili zamienić rękawice i amulet, ale nie wiem czy jest sens, skoro hh jest jako flavour, bez niego i tak mam gigantyczny clear speed.

@smawek12: Dla mnie to się niczym nie różni.
Poza tym działają te eksplozje z HoI? Bo pamiętam, że zbugowane były przez jakiś
@Oseghe: imo to generalnie uzywanie hh tylko jak grasz beyond/double beyond lub biegasz duzo legionu, inaczej to nie ma to wiekszego sensu, jak ci hh niepotrzebne to zaloz normalny pasek i sie tym nie przejmuj
@Zerp: Zgadzam się po testowaniu w 100%.
Ale hh czasem daje za dużo funu i nie mam single target jak mam zabijać bossy. Zwykły pasek jest imo gorszy ale hh nie jest aż tak dobry jak się spodziewałam.
@Oseghe: Trafiłem tu totalnie przypadkiem, ale po przeczytaniu wątku mam taką refleksję, że już wiem jak czuli się moi starzy gdy w `04, opowiadałem im o czaterii, IRCu i userach na ICQ. Teraz już wiem, że kiwali głowami ale #!$%@? rozumieli ()
@Oseghe: To trzeba było tak od razu gamoniu! To ja sugeruję żebyś sobie ustawiła node pod duration (ale ważne: w drzewku!), ew. jeśli to nie pomoże to daj sobie dwa nody koło templarów.