Wpis z mikrobloga

@bmbm: Kielecki, ale z tego co mi wiadomo to wszędzie tak jest. Umowa z urzędem jest również na 12 miesięcy ale okres zarówno poręczenia jak i blokady rachunku jest na okres 3 lat. Pani w urzędzie powiedziała ,że to wynika z ustawy o takich poręczeniach i nawet jeśli np. wyjdzie coś po 2 latach że "źle" prowadziłeś działalność to mogą żądać pieniędzy.
  • Odpowiedz
@nologinnormalny: To dziwne, u mnie (Śląsk) był wymóg założenia lokaty rocznej automatycznie odnawiającej się, w moim banku nie ma samoodnawiających się, więc pozwolili mi (pytałem przed złożeniem wniosku) na nieodnawiającą się dwuletnią, co było moją sugestią. Na razie przeszło, wniosek uznany. Może się zdziwię, jak będziemy podpisywać umowę za 3 tygodnie...
(btw, też Cię skierowali na obowiązkowy kurs dwutygodniowy przed podpisaniem umowy? I z ciekawości- jaki macie w tym roku w
  • Odpowiedz
@bmbm A w jakim banku zakładałeś tą lokatę? Z tym kursem jeszcze nie wiem ponieważ dzisiaj dopiero złożyłem wniosek a póki co żadnego tematu o jakimś kursie nie było. Panie u nas jak w lesie 22k :D
  • Odpowiedz