Wpis z mikrobloga

@UncleGru: nie gornicy sa winni a politycy i prezesi obsadzeni z klucza partyjnego. Wegiel jest mega dochodowy, jak kazdy surowiec naturalny da sie na nim robic miliardy a sprzedawanie go w prywatne rece to jak zdrada stanu.
Prezesi wysysaja kopalnie jak cytryne dodatkowo zadluzajac rentowna na calym swiecie branze, a wszystko z nadzieja, ze jak sie doprowadzi do upadlosci to bedzie mozna sprzedac chetnemu za zlotowke a bokiem za wykonanie
  • Odpowiedz
@Sweet_acc_pr0sa: mhm, tylko ptywatnie to się będzie opłacało niemcowi, który już 10 lat wcześniej w kupionych przez siebie mediach nadupia w kółko narrację, że lepiej sprzedać niemcowi niż nie.
Brawo - człowieku-plastelino. Łatwo cię urobić.
  • Odpowiedz
@deeprest: w przeciwieństwie do pozostałych, górnicy nie boją się iść na konfrontację. Więc jak się coś pojawi, to będzie konfrontacja. Jaki by wynik konfrontacji nie był - po konfrontacji sytuacja będzie klarowna, kto zyskał, kto stracił, kto ma rację, a kto ma s--------ć do domu.
Mimo wszystko za to szacunek.
  • Odpowiedz
@bonuswkomentarzu: to nie jest przytyk w kierunku lekarzy/pielęgniarek. Ale zwrócenie uwagi, że górnicy to nie są tacy inni taksówkarze, czy specyficzni handlarze, czy też podziemni budowlańcy.
Górnicy to - w porównaniu do innych zawodów - prze-chuje. Z konieczności, z tradycji, z przypadku, bez różnicy. Fakt to fakt.
Traktowanie górnictwa jak każdej innej grupy zawodowej - to się nikomu nie udało. Nie przed wyborami ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@wykopyrek: nie wiem xD ja jestem prostym biznesmenem, jak mi ktos nie przynosi zysku to go zwalniam, jak mi reklama nie przynosi klientow to szukam innej drogi xD ale tak ja jestem czlowiekiem z plasteliny bo nie daje sie urobic, jak na moje to mozesz te kopalnie sprzedac chinczyka, byle by sie oplacalo i ludzie tam godnie zarabiali, bo my polacy nie potrafimi zarzadzac niczym, i taka jest prawda, i
  • Odpowiedz