Wpis z mikrobloga

@atm-Pa: jsoup'em możesz parsować html. Jednak, gdy lista plików jest pobierana za pomocą js'a, to sprawa się komplikuje.
Wykrywanie zmian można na podstawie zawartości lub nagłówka Last-Modified (jeśli jest i jest zgodny z prawdą).
  • Odpowiedz
@atm-Pa: Najpierw zacznij od logiki
1. pobierasz listę plików i wrzucasz do tabeli
2. Tworzysz zapytanie do bazy danych o sprawdzenie ilości plików i jeśli wynik jest wyższy niż liczba w tabeli, to kopiujesz ostatni rekord do tabeli.
  • Odpowiedz
  • 0
@Shokata: A w jaki sposób mogę pobrać pliki ze strony? Szukałem trochę w google i wszędzie wymagany jest dokładny adres URL pliku, muszę parsowac HTML?
  • Odpowiedz
@atm-Pa: W javie nie wiem dokładnie jak to się robi. Do zarządzania plikami z serwera i danymi komputera używałem NodeJS Jakiegoś tutoriala znajdziesz. Może refaktoryzacja na jave nie będzie trudna
  • Odpowiedz
@atm-Pa: wszystko zależy od tego jaka to strona. Czy jej meta tagi są aktualizowane, czy listę plików dostajesz jako json, tabelkę HTML, czy po prostu jako listing katalogu. Jakby był jeden sposób, to już by ktoś zrobił na to bibliotekę. Jak nie podasz przykładu użycia, to ciężko zaproponować rozwiązanie.
  • Odpowiedz