Aktywne Wpisy

Pandzior +26
#modameska
Jakie znacie dobre koszulki bez logo? Albo z małym niewidocznym. Zależy mi na jakości.
Jakie znacie dobre koszulki bez logo? Albo z małym niewidocznym. Zależy mi na jakości.

Hemingwayy +497
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

CLOSED CASES :
5,649 Cases which had an outcome:
4,536 (80%) Recovered / Discharged
1,113 (20%) Deaths
i co śmiertelność to 2-3% ? Ciekawe do ilu skoczy jak załamie się w ogóle opieka zdrowotna.
#coronavirus #chiny #swiat
Takze do szkoly nieuku xD
Mamy 1000 zarazonych. 100 umarlo, 300 wyzdrowialo, 700 nie wiemy co z nimi bedzie.
Skoro bylo zarazonych 1000 i zmarlo 100 czyli smiertelnosc 10%, a wyleczenia 20% bo wyleczono 200 osob z tysiaca.
Najlepiej obserwować np 1000 osób i jak wszyscy będą zdrowi obliczyć śmiertelność
pomoge ci wg slownika jezyka polskiego.
śmiertelność
stosunek liczby zgonów do liczby ludności bądź do liczby zachorowań na daną chorobę
Na coronavitusa nie choruje się 30 lat tu możliwe że jest twój problem w liczeniu
no wiec nie moj tylko twoj problem bo chcesz stosowac rozne metody do roznych wirusow.
a metoda ktora podalem sprawdzi sie do wszystkich.
Śmieszna sytuacja bo przypadków wyleczenia HIV no o żadnym poważnym nie słyszałem a zarażonych są miliony
which, with the latest data available, would be equal to:
1,115 / (1,115 + 4,794) = 19% CFR (worldwide)
If we now exclude cases in mainland China, using current data on deaths and recovered cases, we get:
2 / (2 + 54) = 3.6% CFR (outside of mainland China)
A z tym hiv'em nie będę komentował nawet, stara się tak bardzo, żeby mieć
dlatego przyjmuje sie tez ramy czasowe. wiadomo, ze na hiv nie umiera sie po tygodniu.
dlatego wg twojej metody smiertelnosc na hiv obecnie wynosi niemal 100% co jest bzdura bo mozna z tym zyc i 30 lat.
a wg mojej bedzie to realna wartosc.
Nie dziwię się że mam ciebie na czarnej: nie rozumiesz różnicy między śmiertelnością a ryzykiem. Licząc w ten sposób to wszystkie choroby jakie przeszły przez ludzkość będą miały zdecydowanie wyższe procenty, ale wtedy te procenty będą co innego oznaczać.
No i używanie tych procent jako śmiertelność jest