Jaką, najlepiej używaną kartę graficzną kupić do zestawu i5-4670K+ASRock Fatal1ty H87 Performance+BeQuiet 550W Gold? Chodzi o optymalny Waszym zdaniem stosunek cena/wydajność i żeby powyższe graty jej nie ograniczały. Była #nvidia MSI GTX 770, ale padła. A może warto próbować ją naprawić? #komputery #pcmasterrace
@trll: Za wcześnie wcisnąłem Wyślij, edytowałem wpis, potrzebuję coś co nie będzie ograniczana przez cepa i płytę główną. Budżet powiedzmy do 1000zł, ale jeśli warto przekroczyć to rozważę.
@Starr: Aktualnie nie mam, ale podkręcenie raczej nie stanowi większego problemu. Czy któraś z do tej pory wymienionych kart (RX 580, 1070, 1070ti) ma ciągle pracujące wentylatory? Zależy mi na ciszy w spoczynku. Podczas grania głośność nie ma większego znaczenia.
Była #nvidia MSI GTX 770, ale padła. A może warto próbować ją naprawić?
@chudy_lolo: Miałem tą kartę do tego CPU. Zmieniłem na gtx 1070 imho bardzo optymalna karta. - Choć czasem w grach z miejscem procesorowym CPU cię bedzie ograniczać (np. novigrad w wiedzmienie) ale w miejsach gpu miodzio. A takich miejsc jest jednak w grach więcej. Celowałbym w coś o wdajności gtx 1070 max 1080 jesli cena
@Variv coś tam o tym słyszałem, ale nie sprawdzałem szczegółów. Masz jakiś tutorial do tego? Czy po prostu pobieram BIOS że strony producenta i instaluję jak każdy inny plik?
@Variv coś tam o tym słyszałem, ale nie sprawdzałem szczegółów. Masz jakiś tutorial do tego? Czy po prostu pobieram BIOS że strony producenta i instaluję jak każdy inny plik?
@chudy_lolo Kiedyś trzeba było trochę się na klikać. Potem uprościli proces. Ściągasz plik klikasz i się Instaluje. Jeśli nie będzie chciał Ci automatycznie zainstalować biosu do innej karty (nie wiem czy na zabezpieczenie) to musisz poczytać jak ręcznie flashowac. Nie pamiętam
Była #nvidia MSI GTX 770, ale padła. A może warto próbować ją naprawić?
#komputery #pcmasterrace
@trll: Za wcześnie wcisnąłem Wyślij, edytowałem wpis, potrzebuję coś co nie będzie ograniczana przez cepa i płytę główną. Budżet powiedzmy do 1000zł, ale jeśli warto przekroczyć to rozważę.
Tutaj masz bazę recenzji mnóstwa modeli.
@chudy_lolo: Miałem tą kartę do tego CPU. Zmieniłem na gtx 1070 imho bardzo optymalna karta. - Choć czasem w grach z miejscem procesorowym CPU cię bedzie ograniczać (np. novigrad w wiedzmienie) ale w miejsach gpu miodzio. A takich miejsc jest jednak w grach więcej.
Celowałbym w coś o wdajności gtx 1070 max 1080 jesli cena
@chudy_lolo Też mam tego Palita. Możesz wgrać bios od gamerocka. Karta ma dwie gości biosu.
@chudy_lolo Kiedyś trzeba było trochę się na klikać. Potem uprościli proces. Ściągasz plik klikasz i się Instaluje.
Jeśli nie będzie chciał Ci automatycznie zainstalować biosu do innej karty (nie wiem czy na zabezpieczenie) to musisz poczytać jak ręcznie flashowac. Nie pamiętam