Wpis z mikrobloga

Witam,
jestem w stanie nauczyc sie programowania i dostac prace?

wiek 25 lat
bez studiow,
bez matury,
ze szkola srednia,
mieszkajac za granica (Berlin).

Interesowalem sie w wieku 13-16 lat potem poznalem dupe i przestalem. Jakas wiedze w IT mam, mam kwalifikacje E12 w polsce,
Zrobilem research, ale zdania czasem sa podzielone, dlatego ostatecznie stwierdzam, ze wiedza wykopkowa, to wiedza bezcenna.

#kiciochpyta
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fontaine: jeżeli musisz się pytać ludzi czy jesteś w stanie się czegoś nauczyć to znaczy że nie jesteś. Gdybyś umiał się uczyć to już byś to robił i nie zwracał uwagi na to co pieprzą ludzie.
  • Odpowiedz
  • 1
@fontaine tak, o ile ogarniesz podstawy i jesteś w stanie zaakceptować pozycję juniora, co wiąże się na początku z mniejszą wypłata w porównaniu do innych pozycji. Bez doświadczenia w pracy na projektach i "papierków" ciężko będzie się gdzieś zaczepić od razu na wyższym stanowisku. Jeżeli podejdziesz do tego ambitnie, to dosyć szybko wyjdziesz z juniora, ale często ten pierwszy krok zniechęca ludzi.
  • Odpowiedz
@Desseres:
Jestem czlowiekiem bez wyksztalcenia i chcialbym sie dowiedziec czy mimo wszystko mam jakies mozliwosci, czy moze zaoszczedzic na grzejnik do piwnicy. Pytam o opinie ludzi ktorzy moze mieli ten sam dylemat, decyzje podejme ostatecznie ja, dziekuje mimo wszystko za opinie.
  • Odpowiedz
@TotalDisaster: od 16 roku zaczely sie problemy ze szkola, dziwni znajomi. Tak do 21 roku zycia, potem przerowadzilem sie do Berlina, gdzie zaczalem gowno prace w McDonald, po roku nowa prace gdzie awansowali mnie na kierownika zmiany, po ciezkiej pracy. Jestem teraz w miare ustabilizowany i mysle o dalszym rozwoju.
  • Odpowiedz
@fontaine: Hmm, może poczytaj o testowaniu oprogramowania? Też IT, na pewno lepsza fucha niż w Macu a prostsza do nauczenia się. No i jak trafisz pod właściwe skrzydła to będziesz mógł się uczyć programowania pracując częściowo.
  • Odpowiedz
@fontaine: No ja jestem testerem bez wykształcenia (postudiowałem trochę ale nie udało mi się nic ukończyć) więc jeśli masz łeb na karku i trochę się poduczysz to można spróbować. Tylko teraz hossa się skończyła i juniorzy mają ciężko. Ale to nie znaczy, że się nie da, próbuj.
  • Odpowiedz