Aktywne Wpisy
Viesti +731
Rozwala mnie ta ostatnia nagonka na RODy – nic a nic nie wygląda na zorganizowaną ustawkę. Na co dzień deweloper to synonim najgorszego zła a tu nagle „oddajmy najlepsze tereny w mieście deweloperom, tylko oni tworzą przestrzeń dodaną w mieście”.
Też zwróćcie uwagę na to, że nie pada w takich tezach słowo sprzedajmy tylko oddajmy, przekażmy itp. Biednych deweloperów z pewnością nie stać na ziemię a oni tam by w czynie
Też zwróćcie uwagę na to, że nie pada w takich tezach słowo sprzedajmy tylko oddajmy, przekażmy itp. Biednych deweloperów z pewnością nie stać na ziemię a oni tam by w czynie
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Nie mam jeszcze profesjonalnego pieca, ale przeszedłem z Basi 00 na lepsze mąki - 5 stagioni superiore oraz Caputo cuoco. Ciasto na 3 placki zawiera ok. 0,5g drożdży świeżych i dojrzewa w lodówce minimum 24h.
Pieczenie w zwykłym piekarniku na kamieniu szamotowym. Temperatura zmierzona na kamieniu to ok. 300C. Czas wypieku ok. 5 minut.
Pracuje jeszcze nad rozciąganiem. Co prawda nie jest źle, ale przy rantach powinna być trochę cieńsza.
Po pieczeniu pizza trafia na kilka minut na kratke żeby dół odparował a mozarella zastygła. Załączam zdjęcia oraz trochę making of.
Smacznego!
#gotujzwykopem
A tak wyglądają moje placuszki z piekarnika bez kamienia:
@fotograf_warszawiak: Czym? Ile ma piekarnik?
Ale wszystko zależy od zasobności portfela. Ceny zaczynają się od ok 300 zł za spice caliente (wymaga drobnych przeróbek) a kończą na 2700 za effeuno
Na jakim poziomie pieczesz? I na grzaniu góra- dół czy termoobieg?
Skąd brałeś przepis na ciasto?