Wpis z mikrobloga

Ostatnio bardzo polubiłem HU cash, jak gram ową odmianę to mam spory edge nad przeciwnikami i sam to czuję jak PIENIĄŻKI(xD) powoli idą w moją stronę, zazwyczaj 75-100 rozdań i przeciwnik nie ma buyina(jak duży fish to wcześniej) ale w większości gram z takimi słabymi regami.

Cholera tylko ten rake jest potężny. Są jakieś książki(ebooki) na HU cash?

#wykoppoker #p---r #headsup #hu
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@micky1: Hu to najtrudniejsza odmiana moim zdaniem i tak naprawdę potrzeba dużo, dużo doświadczenia żeby zacząć zarabiać i na pewno na ms to bardzo, bardzo ciężko za duży rake
  • Odpowiedz
@micky1: grubo idziesz widzę ;) ja przez Ciebie wróciłem do grania i do wczoraj podwoiłem bankrolla ;) niestety dzisiaj downswing przez rozkojarzenie i głupotę.
  • Odpowiedz
@bloodguy: no duży rake to największe zło, ale w HU masz większą przewagę umiejętności nad przeciwnikiem niż w innych odmianach, takie jest moje zdanie. można eksplotować słabszego gracza bardzo srogo xD
  • Odpowiedz
@micky1: wpierw upswing 35$ dzisiaj w krytycznym momencie 18$ w dół, aktualnie jestem na -10$ w stosunku do wczorajszego bankrolla. Gram fast forward (zoom na pokerstars) na 0,02 / 0,04 $

No i ten downswing mnie tak nie martwi, bo w niedziele kasuję 10 lub 15$ premi z bwin ;)
  • Odpowiedz
@valdo: przegrywający dzień to nie downswing :) zresztą sam napisałeś że przegrywasz przez rozkojarzenie i głupotę, więc o downswingu nie ma mowy. Downswing to okres czasu w którym wariancja nie jest naszym przyjacielem mimo optymalnej gry.
  • Odpowiedz