Aktywne Wpisy
Murasame +103
Z tylu różnych rodzajów dzieci akurat koło mnie musi mieszkać jakiś kaszojad z Ukrainy, który przy każdym ruchu musi wydawać jakieś piski. Natomiast jego ulubioną zabawą wieczorem jest bieganie w kółko po salonie i piszczenie.
Mieszkanie w bloku to jest taka loteria... jedni trafią dobrze i będą się dziwić czemu niektórzy narzekają na blok, a inni, jak ja, mają przekichane.
#gorzkiezale
Mieszkanie w bloku to jest taka loteria... jedni trafią dobrze i będą się dziwić czemu niektórzy narzekają na blok, a inni, jak ja, mają przekichane.
#gorzkiezale
ChamskoCytuje +156
Ehh czemu ludzie nie optymalizują swoich czynności. Przykład z dziś. Byłem na zakupach, przede mną stara rura. Babka ją kasuje a ta stoi jak fiut w okres i czeka nie wiadomo na co. Zakupy skasowane i zaczyna się festiwal. Rura twierdzi że zapłaci gotówką, gmera i gmera w tej portmonetce i po dobrych 4-5min zorientowała się że gotówki nie ma na tyle, no to płaci jednak kartą. Zapłaciła i zaczyna pakować, kolejne
#grafika #prawo
Jeśli masz na myśli prawa majątkowe to lepiej nie uogólniać za bardzo https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-umowa-o-przeniesienie-praw-autorskich
Nie wiadomo na ile one są przenoszone i autor mógłby np: po tygodniu stwierdzić, że to już wystarczy, albo, że na powielanie w sieci to on nie wyraził zgody.
@darek-ch-1: nie pisanie czego dotyczy to nie jest uogolnianie
@darek-ch-1: ale to jest wlasnie uogolnianie ktorego nie polecasz (-‸ლ)
Uogólnienie wg... Z dnia... , Wyczerpuje zakres.
Uogólnienie, "z przekazaniem praw.." ma domyślnie dopięte wszystkie zmienne? Gdzie to jest opisane, bo może masz rację, tylko daj fragment przepisu, który to definiuje.
@darek-ch-1: to NIE JEST uogolnienie. Zeby bylo uogolnienie to nalezy napisac "z przekazaniem WSZYSTKICH praw".
@darek-ch-1: slownik jezyka polskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@karer: Nie możesz przekazać wszystkich praw... o czym Ty piszesz?
Fajnie, że masz słownik, ale jednak on nie pomaga czytać ze zrozumieniem, niestety. :(
@darek-ch-1: oczywiscie ze mozesz. Zapis taki jest zrozumialy intencyjnie i wiadomo jest co osoba przekazujaca prawa miala na mysli. Pamietaj ze zapisy w umowie nalezy interpretowac w taki sposob zeby bylo to spojne z intencja stron. Jesli strony zapisza w umowie "cena wynosi 2 banki" i obie strony rozumieja to jako 2000zl to jest to wiazacy zapis poniewaz intencyjnie chodzilo o 2000zl.
@darek-ch-1: najpierw trzeba zrozumiec co strony mialy na mysli i dopiero wtedy mozna cokolwiek podwazac. Nie snuj herezji.