Aktywne Wpisy

szybki-jezyk +531
#mikromodlitwa #mirkomodlitwa
Proszę Was wszystkich o modlitwę za mnie i moją żonę. O dar potomstwa. Leczenie nie przynosi rezultatów, jestem załamany
Proszę Was wszystkich o modlitwę za mnie i moją żonę. O dar potomstwa. Leczenie nie przynosi rezultatów, jestem załamany
wykoko +61
Też macie wrażenie że w latach '90 owczarek niemiecki to był "podstawowy" pies a teraz już nigdzie ich nie widać?
#psy #przemysleniazdupy
#psy #przemysleniazdupy

#programowanie #cpp
korzystaj z dokumentatorów, i nie będziesz musiał sortować :D
No chyba, że program jest malutki lub pracujesz nad nim sam.
@archlinuxuser: Przeiceż nawet jeśli ktoś w najgorszym wypadku takie corż zrobił to duży projekt raczej bez Gita czy w ostateczności SVNa nie powinien wg pracować a wtedy odnalezienie rewizji było by pewnie łatwiejsze/
Jak masz tyle metod, że potrzebujesz je sortować, to fakt, że nie są posortowane to najmniejszy problem.
Jeśli już coś refaktoryzować, to IMHO można by podzielić metodę
CristallParser::parseData(string RawData)bo jest dość długa - można by zrobić prywatne metody boolowskie na warunki w tej metodzie i nazwać je jakoś opisowo, i prywatne metody na kod w gałęziach tego if then elsa.
Jeszcze zastanawiam się,
Co do podzielenia na mniejsze metody to sam nie mam pomysłu ani na nazwy ani na jako tako organizacje tego choć fukcja parseData sama się rozrosłą tak jakoś)
if (isSingleRule(element) && ruleStartsAt(element, RawData, pos)) {
handleSingleRule(element, RawData, pos);
} else if (isMultiRule(element) && ruleStartsAt(element, RawData, pos)) {
handleMultiRule(element, RawData, pos);
} else if (isSpecialRule(element, pos) && jakToNazwac(element, RawData, pos)) {
handleSpecialRule(element, RawData, pos);
}
Albo można w ogóle pójść we wzorzec obiektowy i utworzyć klasy SingleRule, MultiRule i SpecialRule, którę dziedziczą po abstrakcyjnej Rule, i mają wirtualne metody
bool Rule::matches(element, RawData, pos) // sprawdzającą warunek