Wpis z mikrobloga

@benq86: Nie lubię tarcz i nie jestem przekonany do tanich tarcz. Lepsze V-brake. A reszta to podstawowy sprzęt. Zależy jak jeździsz i ile jeździsz. Jak na wycieczki, długie, po asfalcie i po twardym ubitym to bierz.
@benq86: Co ci przeszkadzają v-brake? Są dużo lepsze od tarcz. Dobre tarcze kosztują tyle co sam ten rower.. po drugie to zbędne balast, tarcze swoje ważą.
@benq86: Hmm..

Tarcze i ich minusy:

- działają dobrze tylko gdy są rozgrzane,

- działają #!$%@? gdy jest morko,

- pękają przy nagłej zmiany temperatury- polecam jazdę zimą z tarczami ;)

- ciężar

- cena (za dobre trzeba słono płacić jak wspomniałem, w ogóle nie porównywalne cenowo do v-brake, przy których wystarczy kupić lepsze klocki, a nie całe hamulce)

- też wymieniasz często klocki, coś ty myślał?

- pisk, pisk i
@Traviu: Najprosciej jak mozna, moge Tobie napisac, ze #!$%@? :) Nie wiem, czego oczekujesz? Merytorycznego zbicia Twoich "przemyslen-wnioskow" Litosci, jak mozna prowadzic polemike na argumenty z kims kto twierdzi, ze tarcze pekaja i w zime nie da sie z nimi jezdzic...
@Pan_Slon: Nie wiem jakie miałeś (jeśli w ogóle miałeś/masz) tarcze, ale przy tanich- mówię o takich jak przy tym rowerze CUBE- nie ma co oczekiwać cudów, naprawdę. Ok, on może nie jeździ super szybko, tylko na wycieczki, ty może też, ale do sportowej jazdy tanie tarcze to shit. Dziękuję, dobranoc.

@Traviu: Hehe smiac mi sie chce, pisz dalej, jakos dawno nie widzialem ludzi, ktorzy sie scigaja na vkach. Numer to jest nieslychany bo w szosie i przelaju sa juz oficjalnie, dopuszczone przez UCI tarcze :D Co ja tam wiem, nic! Zwyklym leszczem jestem :)
@Pan_Slon: Albo jesteś głupi, albo ślepy, albo nie wiem co.. brałeś coś? Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

Jeśli nie rozumiesz dalej to patrz:

- "Dobre tarcze kosztują tyle co sam ten rower"

- "ale po co komu hamować nagle gdy nie uprawia się downhillu? ;)"

A on chce tarcze do roweru przeznaczonego na "wycieczki po paredziesiat kilometrow, glownie asfalt i sciezki w lasach.... ". Nie do roweru jak to szanowny Pan_Slon
@Traviu: Gamon jestes, wybaczam, tacy ludzie tez po swiecie sie szwendaja :) Nigdzie nie pisalem o rowerach zawodowych kolarzy, scigam sie amatorsko bo jestem amatorem, sprzetu uzywam jak kazdy, a 95% ludzi ma tarcze obecnie. Racje jeszcze masz w tym, ze kiepskie mechaniczne tarcze sa kiepskie i gorsze od srednich vek. Natomiast srednie tarcze sa lepsze niz najlepsze vki, wisz jest cos takiego jak postep technologiczny.

Zeby bylo zabawnie rower uzywany
Pobierz Pan_Slon - @Traviu: Gamon jestes, wybaczam, tacy ludzie tez po swiecie sie szwendaja ...
źródło: comment_sCE0u7SkA0ZMbrhHgLLradWASTIQasXu.jpg
Tarcze i ich minusy:

- działają dobrze tylko gdy są rozgrzane,

- działają #!$%@? gdy jest morko,

- pękają przy nagłej zmiany temperatury- polecam jazdę zimą z tarczami ;)

- ciężar

- cena (za dobre trzeba słono płacić jak wspomniałem, w ogóle nie porównywalne cenowo do v-brake, przy których wystarczy kupić lepsze klocki, a nie całe hamulce)

- też wymieniasz często klocki, coś ty myślał?

- pisk, pisk i jeszcze raz pisk..