Wpis z mikrobloga

Hej, poleci ktoś jakiś dobry hosting dla email? Korzystałem z ovh ale przy wysyłce maili do klientów zablokowali mnie za spam.
Rozważam skorzystanie z Outlook Online Plan 1 (dużym plusem są tu reguły serwerowe)

Ktoś coś może doradzić?

#email #hosting #outlook #exchange #webdev
  • 10
@ahaw: jeśli to mają być zastosowania prywatno-firmowe to ja w takim celu kupiłem plan Medium na runbox.com, ale mi zależało w dużej mierze na bezpieczeństwie i prywatności oraz możliwości korzystania z zewnętrznych aplikacji (SMTP). W porównaniu do Outlooka to jest tam bardzo mało miejsca (10 GB), ale coś za coś. Limit wiadomości wysłanych 500 na dobę.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ahaw: Exchange Online na które patrzysz to właściwie światowy standard, nie dostaniesz lepszego hostingu - gsuite mniej popularny w korpo ale podobnie
runbox.com

@niezwornowazony: mają to być zastosowania tylko firmowe. Obsługa sklepu internetowego i allegro. Outlook widzę że ma limit 800 wiadomości dziennie.

@robert83: im taniej tym lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) gsuite chyba nie daje reguł serwerowych a korzystam z wielu programów pocztowych (2x telefon + 4x kompy) teraz mam jeden zawsze włączony żeby reguły działały

@s3ba11: ogarnę to i zobaczę.
Ale nie wiem czy się
@ahaw: do takich celów to lepsze są dedykowane rozwiązania typu Mailgun, SendinBlue czy Sendgrid, zapewne nawet zmieścisz się w darmowym pakiecie. To są po prostu hostingi email przystosowane do wysyłki, działają po SMTP więc wysyłasz co chcesz.

Lepsze są dlatego, że nie musisz się martwić o limity maili bo są po prostu bardzo duże, a do tego masz statystyki i inne narzędzia. Poza tym jednak największym plusem jest fakt, że są
@ahaw: klient pocztowy w gsuit jest jak w gmailu tylko na swojej domenie, nawet logujesz się jak do gmaila tylko pełnym adresem. Cenowo faktycznie nie wychodzi tanio, ja mam jeszcze z czasów jak była darmowa wersja.
@ahaw: Nie, osobiście nie korzystałem. Oba rozwiązania polecali mi znajomi. Jak pewnie zwróciłeś uwagę mowa o groszowych stawkach o ile nawet nie zmieścisz się w darmowych planach.
Jeśli używasz jakiegoś popularnego silnika do sklepu to być może integracja z emaillabs będzie banalna.
@ahaw: emaillabs u mnie wychodzi po prostu drożej niż SES - wszystko zależy jak dużo będziesz wysyłał.
Poza ceną emaillabs IMO lepszy, w miarę fajny panel ze statystykami + dość szczegółowe informacje dot. problemów z wysyłką + wykrywanie otworzeń i kliknięć.