Aktywne Wpisy
MiejscaWeWroclawiu +267
Uwaga, nasz sklepik został okradziony.
Wczoraj po godzinie 19:00 do naszego „Wrocławskiego Sklepu” przy ul. Kotlarskiej 2A zawitało dwóch mężczyzn w wieku około 30 lat, ciemnej karnacji. Pod pretekstem zdobycia nowych banknotów „do swojej kolekcji” przekonali naszą pracownicę, żeby sprawdziła w kasie, czy znajdują się tam banknoty z literką „P”, ponieważ takich poszukują. Nasza pracownica nie chciała im pokazać pieniędzy, ale prosili ją tak długo, że stwierdziła, że im pomoże i zobaczy, czy taki banknot posiada. Jeden z mężczyzn wyrwał jej z ręki plik banknotów stuzłotowych i umiejętnie zwinął część pieniędzy pod palce, a następnie sprawnym ruchem schował do kieszeni. Następnie mężczyźni opuścili sklep.
Może ktoś z Was kojarzy tych panów?
Drodzy
Wczoraj po godzinie 19:00 do naszego „Wrocławskiego Sklepu” przy ul. Kotlarskiej 2A zawitało dwóch mężczyzn w wieku około 30 lat, ciemnej karnacji. Pod pretekstem zdobycia nowych banknotów „do swojej kolekcji” przekonali naszą pracownicę, żeby sprawdziła w kasie, czy znajdują się tam banknoty z literką „P”, ponieważ takich poszukują. Nasza pracownica nie chciała im pokazać pieniędzy, ale prosili ją tak długo, że stwierdziła, że im pomoże i zobaczy, czy taki banknot posiada. Jeden z mężczyzn wyrwał jej z ręki plik banknotów stuzłotowych i umiejętnie zwinął część pieniędzy pod palce, a następnie sprawnym ruchem schował do kieszeni. Następnie mężczyźni opuścili sklep.
Może ktoś z Was kojarzy tych panów?
Drodzy
teslamodels +165
#xda #android #telefony #pytanie #rom #androiddev #xdadevelopers
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@archi3: Co to powoduje?
Mozesz ukryć modyfikacje i brak safety netu przy pomocy Magiska.
Gdy jeszcze chciało mi się bawić romami działało to w jakichś 99% ale raz na jakiś czas coś się jednak wysypało po aktualizacji.
Szansa na zaszycie oprogramowania szpiegowskiego jest w zasadzie zerowa.
Trzymał się oficjalnego romu
No i jakie konkretnie służby mają nasze dane? Znaczy ja nie mam zamiaru zaprzeczać, że mogą je mieć. Ale żadna nie będzie zbierać danych przypadkowych anonow xD
O nasze dane możemy się bardziej martwić w kontekście Google, Facebooka, czy Microsoftu co najwyżej.
Wszystkie custom romy sprawiają wrażenie lekkich i szybkich tylko na początku. Zainstaluj wszystkie apki, które obecnie używasz, i słuchawka znów będzie zamulona. Pamiętaj, że te wszystkie dodatkowe funkcje, które wprowadza dany rom, nie są za darmo, każda z nich potrzebuje procesora i pamięci. Chcesz aplikacje bankową lub Netflixa? To jeszcze dodaj Magisk, działający w tle i wymagający kolejne zasoby.
Ja teraz mam Xiaomi Mi6, na oryginalnym romie z andkiem 9. Zapieprza tak szybko, że nawet nie myślę przechodzić na customy. Moja żona ma taniego Samsunga z andkiem 8, działa wiele gorzej. Nie znaczy to, że nowszy Android jest szybszy, tylko w mojej słuchawce jest więcej ramu (w dodatku szybszego) i o wiele wydajniejszy
Natomiast nie ma co ich stygmatyzować, wiele osób z nich korzysta i jest zadowolona. Ja sam również nie mam zamiaru już do nich nigdy wracać, szkoda mi czasu na czytanie changelogow i przeglądania tematu na xda przed każdą aktualizacją, bo nie daj boże coś się wysypuje.
Dla młodszych osób, z większą ilością wolnego czasu i mniejszym portfelem to może być jednak sposób żeby nadać telefonowi trochę nowego życia.
Do argumentu o Snowdanie nie będę się odnosić, bo być może brakuje mi rzeczywiście wiedzy w