Mam Api i Stronke wystawione na iis. Na stronke moge wejsc po adresie normalnie z zewnatrz , api też stoi. Jak wchodze przez localhosta to stronka normalnie do zewnętrznego api strzela , a jak robie to z normalnego adresu strony tego publicznego to już każdy strzał od api w sekundzie kończy się nie powodzeniem. Coś do ustawienia? #programowanie #programista15k #iis
@Kamilex97: 1. Czy zapytanie do api bezpośrednio z przeglądarki idzie czy serwer do serwera poprzez stronke? Jeśli bezpośrednio to devtools i network tab powinien rozjaśnić problem. Jeśli api publiczne to spróbuj postmanem parę requestów odpalić.
7: Jakies bledy w consoli? Moze CORS masz nie ustawiony?
@FreeSpartacus: Nie no jak odpalam na localhost stronke to wsystkie zapytania do api idą normalnie i przechodzą. Wydaje mi się że coś z linkami. z local host request idzie na adres api a z normalnego adresu idzie na adresstrony/adresapi/... i nie wiem za cholere skad sie bierze ten adres strony przed zadsem api.
@Kamilex97: API jest na tym samym serwerze? Może api nasłuchuje tylko na jednym interfejsie 127.0.0.1 i jak odpytujesz po czymś innym niż localhost to nie działa
Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini PC. Możliwe 2500-2600 zł za kilka miesięcy ( ͡€ ͜ʖ͡€) Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
#programowanie #programista15k #iis
Jeśli bezpośrednio to devtools i network tab powinien rozjaśnić problem.
Jeśli api publiczne to spróbuj postmanem parę requestów odpalić.
@FreeSpartacus: Nie no jak odpalam na localhost stronke to wsystkie zapytania do api idą normalnie i przechodzą. Wydaje mi się że coś z linkami. z local host request idzie na adres api a z normalnego adresu idzie na adresstrony/adresapi/... i nie wiem za cholere skad sie bierze ten adres strony przed zadsem api.
Może api nasłuchuje tylko na jednym interfejsie 127.0.0.1 i jak odpytujesz po czymś innym niż localhost to nie działa