Wpis z mikrobloga

Ograniczanie katastrofy klimatycznej to faktycznie czyn godny pogardy i chęci wyjścia ze wspólnoty.

@DonPablito: koszt energetyczny i środowiskowy produkcji nietrwałych ledów przewyższa koszt produkcji i pracy tradycyjnej żarówki.
  • Odpowiedz
Ciekawe jak szybko te produkty znów pojawią się w brytyjskich sklepach? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@L3stko: https://allegro.pl/kategoria/oswietlenie-zrodla-swiatla-10774?string=%C5%BCar%C3%B3wka%20100wℴ=qd&bmatch=baseline-dict43-hou-1-2-1127&rodzaj=Tradycyjne%20%C5%BCar%C3%B3wki w Polsce ciągle są to dlaczego w UK miałoby nie być?

Mnie wkurza, że współczesne żarówki przepalają się po kilku miesiącach, a kiedyś kupowałeś jedną i miałeś ją na kilka lat. ;-(

@Borcejn: to se kup zwykła z linka wyżej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@L3stko: nie powrócą, bo autorami większości bareizmów unijnych byli sami brytyjczycy. I tak dobrze że nie udało im się przepchnąć ustawy o ograniczonej ilości szczebli w aluminiowych drabinach, czy szerokości skrzynek na listy
  • Odpowiedz
@L3stko: dlaczego miałyby się pojawić? Dlaczego ludzie mieliby je chcieć kupować? Jak sobie wyobrażasz taki dylemat w sklepie "hmm, mam tutaj ledową żarówkę, która nie pobiera tak dużo pradu, albo tą k------o prądożernę stu watówkę, a c--j zrobię na złość tym j-----m ekologom, j---ć, że za prąd zapłacę dużo, przynajmniej będę miał satysfakcję ze zwiększonej emisji co2, ooo tak, mmmm"
  • Odpowiedz
Te produkty nigdy nie byly wycofane, nie wiem skad te informacje? Henriego da sie normalnie kupic, widziałem 2 miesiące temu przy wyborze odkurzacza. A 100 watowki również, w wersji "rough service" do zastosowan przemysłowych rzekomo, chyba z innego materiału sa druciki..
  • Odpowiedz
@L3stko również poprosze wyliczenia, ledy maja gwarancję na ogół 10 letnią, która można od producenta wyegzekwować, nie miałoby sensu jakies foliarskie robienie ich, żeby sie przepaliły.
  • Odpowiedz