Wpis z mikrobloga

@L3stko: @Depth_Charge: są takie sytuacje, w których tradycyjna żarówka wygrywa, np. podczas czytania książek. Kto dużo czyta, ten wie o co chodzi. Mnie wkurza, że współczesne żarówki przepalają się po kilku miesiącach, a kiedyś kupowałeś jedną i miałeś ją na kilka lat. ;-(
  • Odpowiedz
@L3stko: Ah i oczywisty argument w twierdzeniu, że UE = prawie ZSRR - odkurzacze o zmniejszonej mocy i żarówki energooszczędne xD Dopisz jeszcze o zakazie korzystania z plastikowych sztućców i o tym, że gdzieś tam jest napisane, że ślimak to ryba. Wtedy poczujemy się jak w 2014 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Borcejn: to prawda! Wprawdzie można kupić LEDy dające ciepłe światło ale to wciąż nie to samo. A co do wytrzymałości - niby mają świecić 10-15 tys godzin a ja wymieniam co pół roku. Myślę że więcej energii marnuje się na produkcje tych bubli niż do świecenia zwykłych żarówek.
  • Odpowiedz
Dopisz jeszcze o zakazie korzystania z plastikowych sztućców

@Gaboleusz: w mojej ulubionej jadłodajni wymienili plastik na drewniane sztućce. Tym nie da się kroić. Drewniany widelec jest dobry najwyżej do miękkiego masła. Więc uwaga jak najbardziej słuszna. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Wprawdzie można kupić LEDy dające ciepłe światło ale to wciąż nie to samo.

@L3stko: czyli jak zwykle tworzenie bezsensownego widzimisie

też masz ból dupy, że furmankami nie można jeździć po autostradzie? przecież kiedyś każdy miał furmankę i mógł jeździć po drogach jakich chciał!!!!!!! wredni socjaliści i zwolennicy samochodów niszczą przemysł furmankowo-konny!!!!!!!
  • Odpowiedz
@niochland: przykład z dupy, bo furmanki na autostradzie stanowią zagrożenie dla innych, a dziadkowie z żarówkami w domu nie. LEDy są tańsze w użytkowaniu, więc wyparłyby żarówki bez żadnych zakazów.
  • Odpowiedz