Wpis z mikrobloga

@NoMercyMan
Krakersy z pastą. Może być np z wędzonej ryby, hummusa, fasolowa.
Chlebek z pieczarkami i serem.
Naciąć okrągły chleb w grubą kratkę (prawie do samego dołu) nacięcia wypełnić startym serem i pokrojonymi pieczarkami, zapiec w piekarniku do roztopienia sera. Konsumpcja polega na odrywaniu sobie kawałków.
@NoMercyMan
Deska serów i wędlin,
Sałatka z buraków z rukolą, fetą, pestaki słonecznika i vinegretem,
Twisty z ciasta drożdżowego z serem i sosem pomidorowym,
Roladki z naleśników z serkiem koperkiem i szynką/łososiem (o wiele lepsze niż z Tortillą),
Mini kanapeczki z bagietki, z serami, wędlinami, warzywkami i kiełkami
@NoMercyMan: No to słuchaj tego.

Kupujesz kilogram łopatki. Półtora kilo nawet. Gotujesz to z 4h z liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem ziarnistym. Studzisz, rwiesz to widelcami jak szarpaną wieprzowinę. Mięso podsmażasz na patelni i wrzucasz to do garnka. Na patelni smażysz cabulę, paprykę czerwoną i zieloną, natkę pietruszki i szczypiorek, zalewasz to passatą lub pomidorami z puszki, czekasz aż pomidory się rozpadną. Wszystko dodajesz do mięsa w garnku. Dodajesz tabasco, papryczkę
@NoMercyMan jak sałatka z burakiem to tylko tak marynowanym:
http://burczymiwbrzuchu.pl/przepisy/pieczone-buraki
Potem wystarczy je podać na rukoli i posypać dobrą fetą i jest niebo.

Jak quesadilla to koniecznie zrób guacamole.

Suszone śliwki owinięte wędzonym boczkiem zapieczone.

Przepis na hummus : https://www.jadlonomia.com/przepisy/hummus-idealny/ - ale tahini dodawaj stopniowo, ja taki uwielbiam ale spotkałam się z opinią że jest jej za dużo.

A gdyby zamiast tak skakać zostać w jednym klimacie? Może pociągnij ten Meksyk i