Aktywne Wpisy
jbc_putina +364
ELITE PLUS
Nikt jeszcze nie zna [tylko dla wtajemniczonych i gotowych na sukces]
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Nikt jeszcze nie zna [tylko dla wtajemniczonych i gotowych na sukces]
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Kgdygryhy +477
#frajerzyzmlm
Gościu mi makaron na uszy nawija że zarabia kupę kasy po czym wysyła mi konto demo. 😀
Gościu mi makaron na uszy nawija że zarabia kupę kasy po czym wysyła mi konto demo. 😀
A i zaskakująco autopilot umie prawie wszystko poza doprowadzeniem się z/na pas startowy tak zwane TAXI
teraz uwaga mam pomysla na moja prace zaliczeniowa, zrobię projekt systemu zautomatyzowania taxi i nazwe go złotówa XDDDD
#studbaza i tak trochę #lotnictwo nie bijcie mocno jak zgrzeszyłam tym wpisem, nie studiuje lotnictwa ani nic spowinaconego
@PaulStanley: bardzo zaskakujące xD
@PaulStanley: z 8 lat temu też robiłem na pracę zaliczeniową na magisterce z lotnictwa projekt automatycznego kołowania - już wtedy to nie było nic odkrywczego( ͡° ͜ʖ ͡°)
@positive_rate: i jaki był twój pomysł?
Ja chce coś takiego jak w wall-e, samolot jest kierowany po śladzie jak ten robocik XD tyle ze tak
@PaulStanley: Podobny, system opierający się na zasadzie wykrywania czujnikami przy przednim kółku położenia linii kołowania. W prawdziwym środowisku do kołowania potrzeba tylu dodatkowych czujników ogarniających np. końcówki skrzydła że zamiast inwestować dziesiątki tysięcy euro w sonary lepiej przerzucić odpowiedzialność na pilotów.
Trochę jak z systemami automatycznego parkowania w nowoczesnych samochodach, niby istnieją takie rozwiązania ale ogarnięty kierowca zrobi to dwa razy szybciej;)
Wiadomo ze lotniska potrzebowałyby restrukturyzacji ale generalnie jak już się zabierają są autonomiczne latanie bez użycia pilota (co już się dzieje), to w końcu i za to się zabiorą.
Bo właśnie w takim kontekście pisze o moim fiction design, jeśli mamy latające UAV od dość dawna które są w zasadzie autonomiczne to już daleko chyba nie jesteśmy od autonomicznych
@PaulStanley: Jak na to patrzę teraz z perspektywy użytkowej to daj spokój, zacznijmy może od autonomicznego metra, albo TIRów zamiast się za samoloty brać;) Główne lotniska w Polsce nie potrafią zaimplementować ILS cat II, czy procedur LVP które są
@PaulStanley:
Obecnie masz w fabrykach automatyczne ciągniki które ciągną wózki z
Poza tym nawet biorąc pod uwagę ze mamy taki autonomiczny wózek, samolot nadal z definicji będzie
Roll samolot się turla
Pitch daje nura/zadziera nosa
Yaw samolot tańczy XD
Przecież pisze ze nie jestem ekspertem XD