Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
Pewnie zastanawiacie się co to za fotka jakiejś mordy.
Ano to moja morda. Na górze są ząbki przed zabiegiem, a na dole z już założonym aparatem nazębnym #invisalign
Korekcja jedynek w 10 tygodni rozpoczęta dziś po ówcześniejszym przyklejeniu pięciu zaczepów które mają wspomagać rozszerzanie szczęki oraz korekcję pozycji zębów.
Po całej kuracji dano mi opcje przyklejenia permanentnego drutu za sześcioma przednimi zębami oraz noszenia nakładki w nocy przez 3 lata. Wybrałem jednak bez drutu narazie że względu na nadchodzący pobyt w krajach, które mogą nie mieć opcji ewentualnego naprawienia zaczepów drutu.
AMA
#dentysta #aparatnazeby
silentpl - Pewnie zastanawiacie się co to za fotka jakiejś mordy.
Ano to moja morda. ...

źródło: comment_Ttoi4SO06qrH5crIju1fOy5oQvT1Hqf9.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@bl17: jest zakaz trzymania nakładki blisko źródeł ciepła jak grzejnik oraz nie zostawia nią na podszybiu w aucie żeby się ta żelatyna nie rozpuściła :)
  • Odpowiedz
  • 1
@bl17: poniekąd tak, gdyż z wiekiem nałożenie jedyne będzie się pogłębiało a ja tą z przodu będzie się zbierał osad co doprowadzi do choroby zęba :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Tuff: zdefiniujmy "starym" :) Lvl 37 here.

Wiele zależy od stanu zębów i dziąseł. Poza tym raczej ograniczeń nie ma.

Wymaga to dość dobrej higieny ust i ogranicza możliwość np picia piwa bez wyciągania nakładki. Tak samo w kwestii napojów typu cola lub soków.
Noszenie nakładki wymagane jest przez 23 godziny
  • Odpowiedz
  • 0
@silentpl: skądś znam ten temat... Ale o aparacie mogę podyskutować za jakieś 1,5 miesiąca może, bo chodzi za mną że nie wiem (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 0
Jak będę na kompie to podeślę filmik jaki zrobili który ma pokazać progres i zamierzony efekt końcowy.
  • Odpowiedz