Aktywne Wpisy

Smarek37 +4
źródło: IMG_20240622_233222
Pobierz
Van-der-Ledre +95
Tak, to jest ta pora, to sobotni wieczór, czas, w którym my, męczennicy, cierpiętnicy ze świętego tagu jednoczymy się pod symboliczną listą. Jak zwykle, zasady są jasne, jesteś, zapisz się.
#przegryw
#przegryw
źródło: Lista-Tagowa
Pobierz

Powołując się na regulamin, którego nie przytaczają, w liście z kodami Authinfo straszą mnie karą umowną za przeniesienie domen do innego operatora (który de faceto bierze 1/3 ceny za domenę)
Cały proces trwa już ponad miesiąc i domeny weszły w fazę wygasania i zaraz przepadną, bo nazwa na złość opóźnia, co się da np. wydawanie kodów authinfo trwało blisko 2 tygodnie.
Znalazłem schowany punkt regulaminu i faktycznie jest zapis: Kara umowna, jak bierzesz domenę w promocji (nie da się inaczej) i nie przedłużysz jej, a chcesz przenieść). Ale jest też zapis, ze kara jest proporcjonalna do okresu, który pozostał w danym abonamencie. Napisałem więc na BOK z pytaniem ILE. Od 3 dni sprawdzają, czy ja to ja by móc mi udzielić odpowiedzi, ale jednak dziś mnie rozbawili:
"uprzejmie informuję, że zgodnie z obowiązującym regulaminem promocji kara umowna, za złamanie warunków regulaminu jest naliczana opłata proporcjonalnie do wykorzystanego okresu rozliczeniowego. W związku z tym dla domen po okresie ważności ( ze statusem do usunięcia ) nie zostaje naliczona kara."
Opóźniają, straszą karą przy kodach authinfo, a to wszystko tylko i wyłącznie dla ściemy, by oszukać klienta i wystraszyć, by nie chciał od nich uciec. Czy warto uciec?
Nazwa.pl - prawie 200 zł za przedłużenie domeny.pl
Pierwsza lepsza firma: 80 zł
#domeny #nazwapl #logika #oszukujo
@jotem1st: tak, jak najdalej.
@jotem1st: przedłużenie domeny .pl to standard około 60 złotych (np. ovh) oraz rejestracja do 15 złotych. Co to twojego całego wpisu, opinia jak wiele podobnych. To ich model biznesowy.
Tutaj masz cennik dla partnerów dla domen .pl https://www.dns.pl/cennik_dla_rejestratorow - jeżeli jakaś firma daje ci za złotówkę domeny to logiczne że w jakiś sposób pokryje stratę i będzie zmuszona aby w przyszłości pobrać od ciebie
ps. 200zł? to już opłata za przedłużenie ze wznowieniem, prawda? za normalne odnowienie kasują bowiem "tylko" 120zł netto.
Z kodami authinfo wyslali dodatkowe pismo, że jak zabiorę domeny, do nałożą na mnie karę.
Sprawdziłem dokładnie regulaminy i poprosiłem o wyliczenie kary. Po 3 dniach liczenia odpisali, że nie ma żadnej kary, bo już jest w trakcie wygasania. Ale też jak było w trakcie wygasania - wysłali kody authinfo (tak długo opóźniali) oraz info o karze :) więc straszą karą według regulaminu, której według regulaminu